KRISE: Thea Mørks klubb må skaffe 3 millioner kroner på to uker. Foto: Braastad, Audun
KRISE: Thea Mørks klubb må skaffe 3 millioner kroner på to uker. Foto: Braastad, Audun

Larvik i økonomisk krise, jakter millioner

Larvik Håndballklubb sliter knallhardt økonomisk og må skaffe 3 millioner kroner på to uker. 

LHK spilte mesterligafinale så sent som i 2015. Året før gikk klubben nesten konkurs. Siden da har det stort sett vært tøffe tider økonomisk i LHK.

Klubben la mandag kveld ut informasjon om den økonomiske situasjonen i klubben, noe som ikke var lystig lesning.

Kort fortalt trenger klubben 3 millioner kroner på to uker. Dette skal forsøkes løst ved å selge 300 «Larvikpakker», som gir sesongkort til hjemmekampene, kick off, sponsortreff og foredrag.

«Klubben har behov for tre millioner kroner i kortsiktig likviditetstilførsel og har per 19. april ikke midler til å dekke fordringer som forfaller i løpet av april, heller ikke lønn til ansatte. Salg av 300 «Larvikpakker» vil dekke dette», skriver klubben.

Ned?

«Kravet om positiv egenkapital ved utløpet av 2018 har ved flere anledninger blitt drøftet med Norges Håndballforbund, men synes absolutt» står det videre.

Dersom Larvik ikke møter dette kravet nektes klubben elitelisens og flyttes ned en divisjon.

«Styret og administrasjonen har vurdert et eventuelt nedrykk som uforenlig med videre drift av klubben», skriver klubben videre.

Larvik Håndballklubb innkaller nå til ekstraordinært styremøte der det vil bli orientert om status i arbeidet med å skape økonomisk grunnlag for å videreføre klubben. Styret vil også her gi sine anbefalinger ut fra status på årsmøtetidspunktet.

«På bakgrunn av denne orienteringen kan årsmøtet ta stilling til klubbens videre fremtid, herunder forslaget om begjæring av oppbud».

Geir Oustorp har skrevet kontrakt med LHK og skal etter planen overta som trener til sommeren.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2