Ole Gustav Gjekstad, her fra NM-finalen i mai. Foto: Carina Johansen
Ole Gustav Gjekstad, her fra NM-finalen i mai. Foto: Carina Johansen

Kjempeskrell for Vipers: – Vi får en falsk trygghet

Vipers Kristiansand avga poeng i eliteserien håndball for første gang på over halvannet år da det ble 33-33 borte mot Fana torsdag.

Dermed er Storhamar og Sola på tabelltopp uten poengtap etter fem serierunder, mens Molde kan slutte seg til dem med seier over Flint Tønsberg søndag.

– Det er svakt. Vi mangler energi i mye av det vi gjør. I første omgang produserer vi bra framover, men er dårlige i forsvar. I andre omgang er det dårlig begge veier, sier trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

– Vi gjør ikke jobben defensivt. Ikke alltid offensivt heller, men problemet er at vi slipper inn 33 mål, konstaterer han.

– Går dere i den klassiske fella med en tilsynelatende «enkel» kamp mot norsk motstand mellom oppgjørene i Champions League?

– Det er i så fall bare en dårlig unnskyldning. Vi får en falsk trygghet ved at vi tror at vi ikke må være på topp, svarer han.

– Hva forteller dette deg om arbeidet videre?

– Vi må bli mer nøyaktige i inngangen til alle kamper og ikke ta ting for gitt. Forberede oss bedre og kreve mer av hver enkelt. Byggverket er akkurat så godt som siste kamp, og det gjelder både hjemme og i Champions League, sier Gjekstad.

– Vi kan slå Metz på søndag, men vi må vise oss fra en annen siden, for i kveld har vi mye å gå på, slår han fast.

SMELL: Nora Mørk brente en god mulighet på tampen for Vipers. Foto: Tor Erik Schrøder
SMELL: Nora Mørk brente en god mulighet på tampen for Vipers. Foto: Tor Erik Schrøder

Vipers så også ut til å være på vei mot sin femte strake seier da laget dominerte første omgang mot et hardtsatsende og fremadstormende Fana-lag. Ved pause ledet favoritten 20-15.

Etter pause kom hjemmelaget voldsomt. Etter åtte minutter valgte Ole Gustav Gjekstad å ta timeout. Da var Fana bare ett mål bak på 21-22. Åtte minutter før slutt var Fana i ledelse på 30-29, og hjemmepublikum været en sensasjon.

Lagene vekslet på å lede i avslutningen. Isabelle Gulldén ga Vipers ledelsen med lagets 33. mål, men et snaut minutt før slutt utlignet Maren Langø. Gjekstad tok timeout igjen for å forberede sitt lag på å score det avgjørende målet, men en god Ida Drønen i Fana-målet reddet skuddet fra Nora Mørk.

Christine Karlsen Alver scoret ble toppscorer med tolv mål for Fana, mens Isabella Gulldén ble toppscorer hos Vipers med sju.

Vipers avga poeng i serien for første gang siden hjemmetapet mot Storhamar 26. februar 2020. Det kom i en sesong der alle lagets øvrige seriekamper ble vunnet. I den amputerte koronasesongen sist vant Vipers alle de 12 seriekampene laget rakk å spille.

Laget vant også cupen og mesterligaen i vår. Torsdagens poengtap kom i en midtukekamp mellom to mesterligaoppgjør. Søndag er Metz motstander i Frankrike.

(©NTB)