KRISE: - Dette er kjipt for alle, sier Kristian Kjelling om den økonomiske krisen i Drammen. Foto: Trond Reidar Teigen
KRISE: - Dette er kjipt for alle, sier Kristian Kjelling om den økonomiske krisen i Drammen. Foto: Trond Reidar Teigen

Håndballstorhet i økonomisk krise: – Dette er kjipt for alle

Hele herrelaget i Drammen-håndballen er fristilt. Spillerne kan gå til nye klubber om de ikke godtar lønnskutt, melder Drammens Tidende.

På grunn av anstrengt økonomi i kjølvannet av viruspandemien må DHK inn og reforhandle løpende kontrakter for å spare penger. Samtidig gis spillerne da mulighet til å bytte arbeidsgiver.

– Den økonomiske situasjonen er sånn at styret har et ansvar for å sørge for at klubben består. Vi verken tør eller vil gamble på at inntektene vil øke med en million i løpet av høsten, sier klubbleder Svein-Erik Bjerkrheim til avisen.

Onsdag hadde han møte med spillerne.

– Det var godt å få en situasjonsrapport og høre hvordan de tenker fremover. Bjerkrheim er en mann med blått hjerte, og han har tatt tak her. Det er godt å vite at han har fått til ting tidligere, og det gir en trygghet, sier profilen Joakim Hykkerud

Han blir med klubben videre.

Treneren Kristian Kjelling mener klubben gjør klokt i å ta forholdsregler.

– Dette er kjipt for alle. Men jeg glad for å ha en arbeidsgiver som kikker fremover og ikke ønsker å komme i en situasjon i oktober der de plutselig er nødt til å komme med drastiske tiltak. Det er fornuftige og kompetente folk som tar kuttene nå. Så får vi håpe at alle blir med videre, sier Kjelling til Drammens Tidende.

Mer innhold fra TV 2