GOD TREKNING: For Norge og kaptein Stine Bredal Oftedal. Foto: Borgen, Ørn
GOD TREKNING: For Norge og kaptein Stine Bredal Oftedal. Foto: Borgen, Ørn

Gunstig trekning for håndballjentene i EM

Norge møter Tyskland, Tsjekkia og Romania i håndball-EM for kvinner i Frankrike. Det ble klart under tirsdagens trekning i Paris.

Den falt bra ut for laget til landslagssjef Thorir Hergeirsson selv om Romania på sitt beste kan slå alle. Norge er tittelforsvarer etter gullet i Sverige i 2016.

– Det er en god trekning. Romania er i utgangspunktet det beste laget sammen med Norge, mens Tyskland er litt opp og ned. Norge er også klart bedre enn Tsjekkia, sier TV 2s ekspert Bent Svele.

Han forventer at Romania kommer til å gi Norge hard kamp om gruppeseieren.

– Det er alltid godt med ordentlig motstand tidlig for å få testet seg, men i et EM møter man stort sett gode lag, sier Svele.

De tre andre gruppene i Frankrike-mesterskapet ser slik ut:

A: Danmark, Sverige, Polen og Serbia.

B: Frankrike, Russland, Slovenia og Montenegro.

C: Ungarn, Nederland, Kroatia og Spania.

EM går i perioden 30. november til 16. desember. Norge spiller sin innledningspulje i Brest, nordvest i Frankrike. Er laget blant de tre beste der, venter hovedrunde med tre nye kamper i Nancy, snaut 100 mil rett østover.

Forventer Nederland, Ungarn og Spania

Der møter i så fall Norge lagene fra C-gruppen. Semifinaler og medaljekamper går i Paris 14. og 16. desember.

– Da går vi sannsynligvis inn i et mellomspill med et Nederland vi har møtt i et par finaler, et ungarsk lag som vi slo i forrige mesterskap og et Spania som vi alltid kniver med. Kroatia skal i utgangspunktet ikke ta seg videre, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Oppsettet gjør at Norge ikke kan møte den andre store gullfavoritten i EM, vertsnasjon og VM-vinner i fjor Frankrike, før en eventuell semifinale. Det samme gjelder kapasitetslaget Russland (regjerende OL-vinner) samt Danmark og Sverige.

På topp

De norske håndballjentene er EM-dronninger med hele sju titler siden det første mesterskapet i 1994: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 og 2016.

Det er høyst uklart om Nora Mørk spiller EM. Hun er i starten av opptreningen etter en alvorlig kneskade.

– Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i midten av mai.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2