REGJERENDE: Tobias Grøndahl og Elverum er regjerende serie-, NM- og sluttspillmestre. Foto: Geir Olsen / NTB
REGJERENDE: Tobias Grøndahl og Elverum er regjerende serie-, NM- og sluttspillmestre. Foto: Geir Olsen / NTB

Fikk belønning etter scoringsshow

Tobias Grøndahl storspilte i sesongåpningen mot Nærbø og innkasserte den tradisjonsrike premien.

Se Elverum - ØIF Arendal på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play tirsdag fra kl.19

Åpningskampen i årets REMA 1000-ligaen ble et Tobias Grøndahl-show uten like.

13 mål på 13 forsøk og ni assist stod Bærumsgutten for i Nye Loen. De regjerende trippel-mestrene vant 31-27 over Nærbø.

Og som belønning ble playmakeren invitert på litt av en fest.

– Hvis du scorer ti mål som utespiller, så blir det vaffelfest, forteller Tobias Grøndahl.

Dermed inviterte Hans Petter Bronken og Ingvild Børresen til vafler mandag ettermiddag.

SAMLET: Fem av Elverumspillerne fikk være med på vaffelfesten til Tobias Grøndahl. Foto: Sveinung Søreide Øiestad / TV 2
SAMLET: Fem av Elverumspillerne fikk være med på vaffelfesten til Tobias Grøndahl. Foto: Sveinung Søreide Øiestad / TV 2

– Det er veldig hyggelig. Det er en kul ordning som Thomas Solstad (tidligere kaptein, spiller nå i Bjerringbro-Silkeborg) fikk i gang. Scorer du ti mål, så får du vafler. Du kan invitere med fem stykker, så vi prøver å rullere på hvem som er med. Jeg synes det er en veldig fin greie og det er alltid hyggelig å gjøre noe annet i en ellers ganske ensformig hverdag, sier Grøndahl.

Emil Kheri Imsgard var en av de heldige som fikk være med på samlingen. Og det er ikke kun spillerne som scorer ti mål i en kamp som får vaffelfest.

Dersom en målvakt har ti strafferedninger (over tid), får de samme premie. Kommer man på rundens lag i Champions League blir det middag og blir du MVP (Most valuable player) i Champions League, får du middag ute på restaurant.

– Mulighetene for meg er sånn passe. Man må ha ti strafferedninger, og det er ikke bare bare. Det er ikke ofte det blir mange straffer i en kamp, og så må du redde selvfølgelig. Så det er ikke det enkleste jeg har prøvd på, forteller Imsgard.

Tirsdag møter Grøndahl og Elverum ØIF Arendal i sesongens andre seriekamp.

Lagene møttes flere ganger på kort tid i både NM- og sluttspillfinalen forrige sesong. Etter fem kamper med høy temperatur, møtes lagene for første gang denne sesongen.

– Arendal har vært de som har pushet Elverum i finaler i sluttspillet og de har vunnet serien en gang. Det er en rivalisering vi har hatt nå en periode. Kampene mot Arendal er alltid like kule hver gang og det er kamper vi gleder oss til, forteller Grøndahl.