Elverum kollapset

Elverum spilte en jevn 1. omgang mot «norske» Flensburg-Handewitt, men etter en svak 2. omgang ble det tap 28-34 i mesterligaen lørdag.

TØFF KAMP: Magnus Fredriksen og Rasmus BOysen i duell. Foto: Geir Olsen
TØFF KAMP: Magnus Fredriksen og Rasmus BOysen i duell. Foto: Geir Olsen

Etter en tung start på mesterligaen hadde Elverum vist gryende form med seier over slovenske Celje og en sterk prestasjon mot giganten Barcelona, men i lørdagens publikumsfest mot Flensburg-Handewitt ødela en dårlig 2. omgang foran 9312 tilskuere i Håkons Hall.

Flensburg-Handewitts norske spillere, med Gøran Johannesen i spissen, holdt det tyske laget inne i kampen i første omgang, før Elverums kollaps i 2. omgang.

19 år gamle Alexander Blonz scoret 9 mål på 12 skudd, men kunne ikke hindre et surt seksmålstap for Elverum.

Jevn 1. omgang

Flensburg-Handewitt tok ledelsen fra start og ga den aldri fra seg før pause, men Elverum kjempet godt og hentet inn en firemålsledelse rett før pause.

Sigvaldi Gudjónsson reduserte til 14-15 etter en kontring, og Elverum hadde kjempet seg tilbake igjen i kampen.

Flensburg-Handewitt var vanskelige å stoppe. Norske Johannesen dominerte første omgang med fart og stor kraft og gikk til pause med fem mål på seks skudd. Det ble lagt merke til av Elverums svenske trener Michael Apelgren.

– Litt både og. Noen saker er bra og noen saker er ganske dårlige, og så er det ikke overraskende at de norske guttene på Flensburg er litt mer gira i dag. Gøran og (Torbjørn) Bergerud er vasse, sa Apelgren til Viasat i pausen.

Kollaps i 2. omgang

Elverum tok sin første ledelse på 18-17 etter fire minutter av 2. omgang, men etter det handlet alt om Flensburg-Handewitt.

Det var tegn på oppløsning hos Elverum etter 39 minutter da Magnus Jøndal kunne legge på til 23-19 for Flensburg-Handewitt, men Elverums danske keeper Thorsten Fries reddet skuddet fra nordmannen som var alene gjennom.

Redningen hjalp uansett lite, for Elverum slet med å score og lå under 25-19 da Magnus Fredriksen endelig fikk hull på byllen igjen etter seks minutter uten mål.

Kollapsen fortsatte, selv om Elverum kunne pynte på resultatet med de tre siste målene i kampen som endte med tap 28-34.

Neste kamp i mesterligaen for Elverum er borte mot Sander Sagosens Paris Saint-Germain 22. februar. Da lagene møttes 26. september var Sagosen ute med skade, men hans PSG vant likevel kampen 25-22.

(©NTB)