I TRØBBEL: Det meste må klaffe for Mikkel Hansen og Danmark dersom de skal ta seg videre fra EM-gruppespillet. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån
I TRØBBEL: Det meste må klaffe for Mikkel Hansen og Danmark dersom de skal ta seg videre fra EM-gruppespillet. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Danskene ille ute: – En stor skrell. Nå er Spania og Norge favoritter

Danmark klarte ikke å slå Ungarn mandag kveld og er i EM-trøbbel. – De er ikke til å kjenne igjen, mener TV 2s håndballekspert.

Danmark - Ungarn 24-24 (11-13)

Island er allerede klar for hovedrunden, og Danmark og Ungarn kjemper om den siste plassen. Danskene møter Russland i sin siste kamp. Ungarerne spiller mot Island. Island må slå Ungarn, samtidig som Danmark må vinne over Russland. Alt annet sender Danmark ut av EM.

– Det er fullt mulig. Ungarn ser friske ut, men Island har vært gode. Men Danmark må uansett vinne sin kamp mot Russland, så får de se hvordan det går i den andre, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Spania og Norge favoritter

Skulle Danmark ta seg videre, går de uansett inn med null poeng i hovedrunden.

– Det betyr at de må vinne alle fire kampene der. Slår de Norge, nuller de den og er foran på innbyrdes. Det er en stor skrell at de tapte for Island i åpningskampen, men at de så ikke klarer å slå Ungarn i andre kamp, er en enda større skrell, sier Svele.

TV 2s håndballekspert mener Spania og Norge ser ut som de største favorittene til å vinne EM nå.

– De er ikke til å kjenne igjen

Søndag forsvant Frankrike ut av EM-diskusjonen etter tap mot Norge. Franskmennene har tatt ni gull i OL, VM og EM siden 2006.

Ungarn spilte med en svært offensiv forsvarsformasjon. Den skapte store problemer for danskene.

På det meste ledet Ungarn 10-6 i 1.-omgangen. Danmark hadde en meget god keeper i Niklas Landin. Han reddet 43 prosent av skuddene han fikk på sitt mål de første 30 minuttene. Danmark lå under 11-13 til pause.

Danmark kastet bort ballen og skjøt dårlig altfor ofte før pause, men det bedret seg noe i 2.-omgangen.

– Danskene fikk noen muligheter på slutten til å ta det, men de henger ikke sammen i det hele tatt. De er ikke til å kjenne igjen, sier Svele, som roser Ungarn for å ha vært gode taktisk og defensivt.

Danmark tapte åttedelsfinalen mot Ungarn i VM i 2017.

Tidligere mandag utklasset Island Russland 34-23. Islendingene har fire poeng etter to kamper mot russernes null.

Mer innhold fra TV 2