anja edin storhamar (Foto: TV 2/)
anja edin storhamar (Foto: TV 2/)

Anja Edin & co knep bronsen

Storhamar var lenge i trøbbel, men knep bronsen med 27-24-seier over Gjøvik og Vardal.

Hadde Storhamar avgitt poeng, ville Tertnes gått forbi med sin 30-20-seier over Njård i siste serierunde. Gjøvik og Vardal, som i helgens hengekamp mot nettopp Tertnes måtte tåle 12-målstap, yppet seg lenge i Hamar.

Ved pause ledet gjestene med tre mål, og helt til 20-21 over halvveis i annen omgang lå Storhamar under. Men da var det for siste gang. Storhamar avsluttet best foran 548 tilskuere og tok den siste medaljen bak Larvik og Byåsen.

Vipers Kristiansand tok den siste sluttspillplassen selv om det ble bortetap mot Byåsen med 21-24. Levanger kjempet tappert for poenget som ville sendt laget forbi og til 8.-plass, men måtte se seg slått 29-28 av Stabæk.

Larvik ladet opp til helgens vanskelige returkamp mot Viborg i mesterligaen med den 21. seieren av 22 mulige, men det ble bare 32-30 i Selbu. Heidi Løke scoret ni mål og stoppet på 204 som seriens måldronning.

Det var fra før klart at Njård og Gjerpen rykker ned, og at Gjøvik og Vardal må spille kvalifisering mot Fredrikstad om plass i neste sesongs eliteserie. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2