Sterk kamp ga uavgjort mot Island

Norges landslag i håndball leverte en sterk prestasjon og spilte uavgjort 34-34 mot Island i Reykjavik tirsdag kveld.

Kent Robin Tønnesen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Islendingene valgte Norge som oppkjøringsmotstander foran OL-kvalifiseringen i påsken, og med storscorer Olafur Stefansson tilbake etter å ha stått over EM stilte de med toppet lag.

Norge måtte greie seg uten Børge Lund, Håvard Tvedten og Ole Erevik, som alle slutter seg til troppen i Bodø før firenasjonersturneringen der, og savnet også Erlend Mamelund og Einar Riegelhuth Koren.

Likevel greide Norge seg godt mot finalisten fra Beijing-OL. I en åpen kamp med mange scoringer hang Norge med til 13-13 før islendingene fikk en liten ledelse og skaffet seg 18-15 til pause.

Etter pause kom Sven Erik Medhus inn i det norske målet, og han spilte en viktig rolle da Norge vant første kvarter av annen omgang 13-7. Dermed var Norge oppe i tre måls ledelse på 28-25.

Etter en islandsk timeout kom hjemmelaget à jour, og lagene fulgte hverandre kampen ut til et uavgjort resultat de norske er godt fornøyd med. (©NTB)