Gytkjær-show senket Start

Start maktet aldri å stoppe Christian Gytkjær. Med to mål og én assist sørget dansken for at Haugesund ble det første laget som slo Start i årets eliteserie.

Nyopprykkede Start hadde innledet sesongen med to seirer og to uavgjort, men i onsdagens hengekamp forsvant «smultringen» i tapskolonnen etter 2-3 i Haugesund.

Gytkjær ordnet 1-0 da han dukket opp på bakerste stolpe etter en corner fra Daniel Bamberg etter 34 minutter. Bare minutter tidligere hadde 22-åringen en avslutning i tverrliggeren.

Mot spillets gang utlignet Jorge Alejandro Castro like før pause. Han kunne umarkert sette et innlegg fra Espen Børufsen i mål. Castro, som er fra Costa Rica, satte inn sitt første mål i eliteserien.

Det tok bare rundt 15 sekunder av annen omgang før FKH var foran igjen. Tor Arne Andreassen fikk skutt fra 14 meter etter frispill fra Gytkjær.

Etter 51 minutter var det duket for mer underholdning fra Gytkjær, som løftet ballen over Håkon Opdal etter fint småspill med Bamberg. Opdal kom ut for å gjøre målet mindre, men den tidligere landslagsmålvakten kunne ikke stoppe Gytkjærs fine avslutning. Castro skulle også bli tomålsscorer da han reduserte et lite kvarter før slutt. (©NTB)