Gytkjær sen matchvinner for FKH

Haugesund-innbytter Christian Gytkjær lurte inn 1-0 og ble matchvinner fem minutter før slutt borte mot Hønefoss i eliteserien fotball søndag.

Den danske angrepsspilleren fikk en tå på en meget god pasning fra Vegard Skjerve og satte ballen i lengste hjørne. Det var Gytkjærs første mål for FKH siden han forlot Sandnes Ulf etter forrige sesong.

Seieren var Haugesunds første i årets eliteserie. Før søndagens oppgjør sto rogalendingene med ett poeng. Det var også lagets første bortetriumf siden 25. mai i fjor.

– Vi gjennomførte en god kamp. Før pause lå vi tett og kompakt, men vi måtte være tålmodige. Kampen gikk etter planen, men vi vant mest på grunn av god laginnsats. Gytkjær kommer til å score flere mål for oss, sa FKH-trener Jostein Grindheim til C More.

Hønefoss jaktet hardt for utligningen i sluttminuttene, men klarte ikke å overliste en god FKH-keeper Per Morten Kristiansen. Hjemmelaget hadde grunn til å føle seg snytt etter kampen.

Riku Riski kunne gitt vertene ledelsen 20 minutter før slutt, men den finske spissen klarte ikke å få en tå på innlegget fra Alexander Groven. I stedet trillet ballen gjennom hele feltet. (©NTB)