Nederlenderen Mathieu van der Poel har hatt en tøff sesong. Her fra Tour de France, der han brøt underveis. Foto: Thibault Camus / AFP / Scanpix
Nederlenderen Mathieu van der Poel har hatt en tøff sesong. Her fra Tour de France, der han brøt underveis. Foto: Thibault Camus / AFP / Scanpix
Sykkel-VM i Australia:

Gullfavoritt brøt etter å ha blitt pågrepet natten før fellesstarten

Stjernesyklisten Mathieu van der Poel ble pågrepet av politiet lørdag kveld (australsk tid). Nederlenderen som var en av de største gullfavorittene til VM-fellesstarten stilte imidlertid til start, men brøt etter bare tre mil.

– For en crazy start på den siste dagen i VM. Jeg trodde nesten ikke det jeg hørte når vi ble fortalt av han var blitt arrestert, sier TV 2s kommentator Christian Paasche.

Van der Poel var en av gull-favorittene før herrenes fellesstart i sykkel-VM i Wollongon gi Australia.

Men lørdag kveld ble han pågrepet på hotellet sitt. Ifølge avisen Sporza skal noen barn ha banket på romdøra til Van der Poel flere ganger. Han ble irritert og stelte i stand bråk, skriver avisa.

En av jentene skal ha skadet armen, og dermed ble politiet tilkalt. Van der Poel ble pågrepet og brakt til politistasjonen. Der skal passet ha blitt beslaglagt frem til 23. oktober, bekrefter van der Poels manager til TV 2.

Overraskes av van der Poel-arrestasjon:–Sykeste jeg har hørt

Bekrefter selv

Van der Poel bekrefter ryktene til avisa:

– Det er sant, ja. Det var en liten diskusjon. Det handlet om bråkete naboer, og de er ganske strenge her, sa han.

Van der Poel ble løslatt, og kom seg ikke tilbake på hotellrommet før klokken var fire.

– Det er absolutt ikke ideelt, sier Poel om den manglende søvnen før fellesstarten for herrer.

– Jeg fikk lite søvn, men sånn ble det. Jeg må takle det.

Van der Poel beskriver hendelsen slik:

– Jeg la meg tidlig og det var mange barn i gangen på rommet mitt. De banket på døren kontinuerlig. Etter noen ganger ba jeg dem pent om å stoppe. Da ble politiet tilkalt, og jeg ble innbrakt.

Nederlenderen stilte til start, men kastet inn håndkleet og brøt etter bare tre mil.

Remco Evenepoel vant rittet og ble verdensmester. I mål serverer TV 2 nyheten til Alexander Kristoff, som blir svært overrasket:

– Det er det sykeste jeg har hørt. Da forstår jeg at han ikke følte seg helt rå. Dette visste jeg ikke, men en syk historie, sier Kristoff.

– Jeg kunne ikke tro det. Alle trodde det var en spøk. Så hørte jeg at han trakk seg og så fikk jeg historien fortalt. Det er synd han ikke får konkurrert på grunn av det. Jeg skulle ønske han skulle konkurrert, sier Wout van Aert til TV 2.

Van der Poels manager til TV 2: – Veldig uventet

Brøt rittet

Det skulle vise seg at løpet ble for tøft for Van der Poel. Tre mil inn i løpet litt etter klokken tre natt til søndag norsk tid måtte han bryte. Om forklaringen er den manglende nattesøvnen eller noe annet har han foreløpig ikke uttalt seg om.

Manager Cristoph Roodhost i Van der Poels lag Alpecin sier til TV 2 at situasjonen var veldig vanskelig for Van der Poel.

– Det virker som de barna, tenåringer, uten foreldre ... noen ringte politiet, og han måtte avgi forklaring.

Han foretok seg ikke noe fysisk mot ungdommene, sier Roodhost.

– Det er visst standard å holde tilbake passet i seks uker når noe sånt skjer og man ikke er en australsk innbygger.

– Han var veldig skuffet. Han sov ikke hele natta og han fikk en mental knekk. Han har jobbet hardt de to siste månedene, og så frem til å ha et godt løp i dag.

– Hva skjer videre i politisaken?

– Vi skal møte opp mandag eller tirsdag, jeg husker ikke ... Der skal han forklare seg en gang til, og så tar de en avgjørelse.

Mens manageren snakker med TV 2 og de andre mediene, snek van der Poel seg ut og bort på den andre siden av bobilen de oppholdt seg i i en snedig unnamanøver. Men TV 2s Sindre J. Olsen fikk det med seg:

– Krise for karrieren

– Det er en helt absurd situasjon og en attraksjon mindre for sykkelløpet. En av de store favoritten er ute! sier TV 2s Mads Kaggestad, som følger fellesstarten.

– Van der Poel har sagt at hvert VM er viktig siden han begynner å bli eldre og ikke er noe ungt talent lenger. Det er krise for han og hans karriere når du legger så mye i det og det er så tøft.

Hendelsen slik Van der Poel og manageren hans fremstiller den er helt bagatellmessig, men det har ikke lyktes TV 2 å få kontakt med andre parter i saken.

– Hvis det har skjedd noe som handler om vold så er det også veldig skadelig for omdømme hans, tilføyer Kaggestad.