Guardiola lysten på trenercomeback

Tidligere Barcelona-trener Josep Guardiola innrømmet mandag at han ønsker en retur til treneryrket neste sesong.

Spanjolen har denne sesongen tatt et sabbatsår. Guardiola, som fyller 42 år i februar, trakk seg fra jobben i Barcelona i vår. Det skjedde etter fire suksessrike år der katalanerne vant 14 av 19 titler de konkurrerte om. Blant disse var også to triumfer i mesterligaen.

– Jeg kommer tilbake neste sesong fordi jeg er ung. Jeg har levd det livet jeg har ønsket, og som familien min også har fortjent, fortalte Guardiola på en pressekonferanse foran av FIFAs Ballon d'Or-galla, der de beste fotballpersonlighetene i 2012 skal kåres mandag kveld.

Guardiola har flyttet til New York med kone og barn. Han understreket at han tok valget om et friår fordi det var nødvendig. Den tidligere midtbanestrategen følte seg utkjørt etter fire sesonger med Barcelonas førstelag og trengte å lade batteriene. Trenerprofilen vil ikke gå ut med hvor han kan tenke seg å fortsette trenerkarrieren.

– Jeg ville vist mangel på respekt hvis jeg snakket om å trene et lag som allerede har en trener, sa Guardiola, før han avviste at en landslagstrenerjobb for Brasil er aktuelt.

– Det er en ære at et land med så mange VM-titler tror jeg kan elde dem, men jeg har alltid ment at et landslag bør ledes av noen fra samme land, sa Guardiola, som blant annet er blitt koblet til flere engelske toppklubber om en managerjobb i engelsk eliteserie skulle bli ledig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2