Guardiola glefset: – Det er bullshit!

MANCHESTER (TV 2): Pep Guardiola (52) slo tilbake mot det han mener er en fordom mot Manchester City.

«BULLSHIT»: Pep Guardiola fyrte løs under tirsdagens pressekonferanse. Her i lystigere lag med Erling Braut Haaland i helgen. Foto: JASON CAIRNDUFF
«BULLSHIT»: Pep Guardiola fyrte løs under tirsdagens pressekonferanse. Her i lystigere lag med Erling Braut Haaland i helgen. Foto: JASON CAIRNDUFF

Erling Braut Haaland & Co er inne i sin beste periode denne sesongen, med 16 kamper på rad uten tap (og kun én uavgjort).

Dette har kjennetegnet City-laget de siste sesongene. I 2020/21-sesongen vant de 21 strake kamper på våren, som er engelsk rekord.

På spørsmål om hva som forklarer at laget stadig vekk klarer å toppe formen og bygge spektakulære seiersrekker når sesongen spisser seg til, svarer Guardiola først med et glefs ut av intet:

– Når vi taper en kamp, er det første argumentet folk kommer med, at vi ikke er gode nok fysisk. Det er bullshit!

– Når laget mitt nærmer seg sesongslutt, vet de at hvis de taper en kamp, kan det være over. Den innstillingen kan du ikke ha i oktober eller november.

Dersom City vinner Premier League denne sesongen, blir de det andre laget til å vinne tre ganger på rad, etter Manchester United fra 1998/99 til 2000/01.

– Når man starter en sesong etter å ha vunnet tittelen et par ganger, føles det ikke som finaler i starten av sesongen. Men nå får jeg den følelsen, sier Guardiola.

– Eksepsjonell

Pressekonferansen hans før onsdagens skjebnekamp mot Arsenal var uten tvil sesongens best besøkte i Premier League. Et femtitalls journalister fylte auditoriet på Citys treningsfelt.

Der ble det naturlig nok snakk om 48-målsmannen Erling Braut Haaland.

– Han er eksepsjonell. Jeg har sagt det mange ganger. Vi er veldig imponert over hvordan han lever livet sitt, humøret hans og kjærligheten hans til klubben, sier Guardiola.

På spørsmål om hvordan han tror Arsenal-manager Mikel Arteta vil prøve å stoppe jærbuen, svarer han:

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke snakket med ham om det. Men ut fra det han har vist, er det vanskelig å stoppe ham.

Guardiola møtte selv Haaland som Dortmund-spiller i Champions League.

– Prøv å ha 70 eller 80 prosent ballbesittelse, anbefaler City-sjefen.

Han møter sin tidligere assistent i Arteta, som jobbet med ham i Manchester City fra 2016 til 2019.

– Angrer ikke

For øyeblikket er det Arsenal som leder Premier League med fem poeng, men de har spilt to kamper flere enn City, så det er de lyseblå som har skjebnen i egne hender om det ender uavgjort onsdag.

– Det endrer ikke hva jeg tenker om ham. Han bor i London, jeg bor her, så vi snakker mindre sammen. Vi er rivaler akkurat nå, men det har ikke endret noe. Det er ikke første gang det skjer i idrettshistorien. Da jeg var spiller, hadde jeg venner på andre lag. Du vil vinne, men vennskapet består, sier Guardiola om å møte vennen Arteta.

Det er ikke bare på trenerbenken at det er en nær relasjon mellom klubbene. I sommer solgte City både Oleksandr Zinchenko og Gabriel Jesus til det som skulle vise seg å bli deres argeste tittelutfordrer.

– Klubben tok avgjørelsen de mente var riktig. Alle var enige. Spillerne ville dra, klubben ville selge og Arsenal ville kjøpe. Det står på mer enn én person. De er fornøyd og vi er fornøyd. Vi angrer ikke på noe, sier Guardiola om å ha fôret Arsenal med to nøkkelspillere.

Onsdag vil det vise seg om han må spise ordene sine.