Glede over fire norske rekorder i friidretts-EM

Sportssjef Ronny Nilsen var fornøyd med den norske innsatsen i helgens innendørs-EM i friidrett, selv om det ikke ble norske medaljer.

– Ni av våre ti utøvere presterte årsbeste, seks av dem satte personlige rekorder, og det ble fire norske rekorder. Jo, jeg synes det er all grunn til å være fornøyd med innsatsen, sa Ronny Nilsen til NTB søndag.

De norske rekordene kom ved Vladimir Vukicevic på 60 meter hekk med 7,69 sekunder, ved Line Kloster på 400 meter med 52,78 og ved Ezinne Okparaebo på 60 meter med 7,13 sekunder. Kloster satte forresten rekord to ganger, for hun løp på 53,15 i forsøket, og det var også rekord, før hun brøt 53 sekundersbarrieren i semifinalen.

Tre av de ti norske utøverne klarte å ta seg til finaler. Ved siden av Jaysuma Saidy Ndure (60 meter), var det Ezinne Okparaebo (60 meter) og Henrik Ingebrigtsen (3000 meter).

– Vi hadde stilt de største forventningene våre til Ezinne Okparaebo før mesterskapet. Hun hadde sølv og bronse fra de to siste europamesterskapene, men nådde ikke helt opp på seierspallen denne gangen.

– Likevel løp hun bra og fikk 7,16 sekunder i finalen. Det er den nest beste tiden hennes på distansen noen gang. Det var bare rekordtiden hennes fra forsøket på 7,13 som var bedre. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2