Gifter seg: – Plutselig voksen

Ragnhild Mowinckel (31) legger opp som alpinist etter sesongen. Nå deler hun mer om hva fremtiden bringer.

– En gang må man gi seg. Etter det jeg har oppnådd , føler jeg at jeg kan dra herfra med hodet hevet, uansett hva som skjer videre, sier Ragnhild Mowinckel til TV 2.

31-åringen legger bak 14 år på landslaget og har vunnet to sølv i OL sammen med to VM-bronser.

– Det er rart, men fint. Jeg er fortsatt fornøyd med avgjørelsen. Jeg føler meg heldig, sier Mowinckel, tydelig preget, i en video på Instagram.

RØPER FREMTIDSPLANER: Ragnhild Mowinckel. Foto: Erik Edland / TV 2
RØPER FREMTIDSPLANER: Ragnhild Mowinckel. Foto: Erik Edland / TV 2

I verdenscupen har det blitt fire seire, sist i italienske Cortina i januar. Totalt har det blitt 14 besøk på pallen.

– Vi mister én av våre største kvinnelige idrettsutøvere noensinne. Resultatene taler for seg selv, men hennes positive energi og ståpåvilje er noe vi kommer til å savne, skriver alpinsjef Claus Ryste til TV 2.

– Det er én av tidenes norske alpinister, det er klart at det er kjipt for oss som er glad i sporten, når en så stor profil legger skiene på hylla, sier TV 2s alpinekspert Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Neste for Mowinckel er utfor og super-G i Kvitfjell fra 2. mars. Verdenscupen avsluttes i Åre og Saalbach. 

– Det er en bakside av medaljen som er mer krevende og tøff å stå i. Jeg merker at jeg vil ha en kropp som fungerer for det livet som kommer videre òg. Jeg vil oppleve noe annet, sier Mowinckel.

Rival-kjøreren har slitt med gjentatte kneskader de siste årene.

– Dette er litt som da Kjetil André Aamodt og Aksel Lund Svindal la opp. Det er en bauta og en viktig person for landslaget, sier Nestvold-Haugen.

Noen av planene for hva livet bringer etter karrieren er allerede satt.

– Jeg skal være med på et kurs som heter «Neste steg». Det er en overgang for toppidrettsutøvere og militært forsvar inn mot næringslivet. Det blir veldig spennende. Så skal jeg også ta meg en liten pause, det tror jeg blir veldig viktig i det lange liv, sier hun.

I september gifter 31-åringen seg med forloveden Mathias Tangenes.

– Det kommer også snart. Plutselig skal man bli voksen og. Det blir jo veldig hyggelig. Det blir veldig stas å offisielt bli voksne, sier Mowinckel.

LEGGER OPP: Ragnhild Mowinckel. Foto: Erik Edland / TV 2
LEGGER OPP: Ragnhild Mowinckel. Foto: Erik Edland / TV 2

Har du fått med deg disse klippene?