Fullstendig knusende: – Helt vanvittig!

Carlsen trenger bare to av fire poeng for å avgjøre på søndag.

Du kan se andre finaledag i Champions Chess Tour: Julius Baer Generation Cup søndag fra kl. 17:30 TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Verdensmesteren har hatt full kontroll i Julius Baer Generation Cup så langt. Det gode spillet skulle bare fortsette i første finaledag.

Indiske Arjun Erigaisi, som de siste månedene har gjort et kraftig byks på verdensrankingen, virket nærmest sjanseløs mot nordmannen.

Rosen kom på løpende bånd i TV 2s sjakkstudio.

– Det er helt vanvittig, det Magnus presterer nå, kommenterte sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Det er jo spennende partier, og det kunne vippet begge veier. Men hele tiden er han på riktig side av komplikasjonene som skapes, utdyper stormesteren.

Se Jon Ludvig Hammers oppsummering av partiene:

Selvkritisk

Carlsen selv var ikke like fornøyd med egen prestasjon, resultatet til tross. 31-åringen mente at psykologisk overtak spilte en stor rolle i dagens matchseier.

– Det føltes kanskje som om han var litt preget av stundens alvor. jeg følte ikke han spilte opp mot sitt beste. Jeg gjør en del feil jeg også, men heldigvis var det mer en nok likevel, kommenterer Carlsen i intervju med TV 2.

Han mener nivået må ytterlige opp for å sikre finaleseieren på søndag.

– Jeg må være skjerpa og spille bedre i morgen. I dag var litt «så som så», konkluderer han.

Poengdeling i dagens tredje parti var godt nok til å avgjøre første finaledag. Det så ut til at Erigaisi kunne slå tilbake med de sorte brikkene, men verdensmesteren tok kontrollen tilbake og sikret remis. Dermed var den første finaledagsseieren i boks.

Finalen spilles over to dager med opp til fire partier i hver match. Etter seier i første halvdel, må Erigaisi slå Carlsen på søndag for å kunne ta matchen til omspill.

Du kan se andre finaledag i Champions Chess Tour: Julius Baer Generation Cup søndag fra kl. 17:30 TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.