Frisparkperle reddet poeng for Tromsø

En frisparkperle fra Thomas Kind Bendiksen (23) reddet 2-2 og ett poeng for Tromsø da laget gjestet Sogndal i eliteserien søndag.

Bendiksen gikk selvsikkert fram og plasserte et frispark fra 20 meter lekkert opp i hjørnet bak Sogndal-keeper Erik Dahlin etter 60 minutter på Fosshaugane. Målet ble kampens siste og sørget for at Sogndal og Tromsø måtte ta til takke med ett poeng hver i serieåpningen på et glissent Fosshaugane campus.

Hjemmelaget styrte showet i første omgang og dominerte banespillet. Laget viste raskt at Tromsø i likhet med de to siste sesongene skulle få slite på Sogndal-gresset.

Sjansene var det nemlig Sogndal som skapte, uten at det ga uttelling. Etter en snau halvtime steg en umarkert Ricardo Santos til værs på et hjørnespark fra Malick Mane og headet hvittrøyene i ledelsen.

Scoringen så ut til å gjøre noe med Tromsø, som nærmest umiddelbart stormet i angrep og slo tilbake. Ruben Yttergård Jenssen ble spilt gjennom alene med Marcus Sahlman, men satte ballen midt på Tromsø-keeperen.

Den jevne bataljen fortsatte utover i kampen. Like før pause var det en ny dødball som skulle bli avgjørende. Yttergård Jenssen fant midtbanekollega Remi Johansen i Sogndal-feltet. Han rev seg løs fra markeringen og headet inn utligningen på nokså likt vis som Santos hadde gjort det for Sogndal. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2