– Franskmenn sliter med å godta britisk suksess

Storbritannias statsminister David Cameron slo torsdag tilbake mot franske kommentatorer som har antydet at britene jukset seg til sykkelsuksessen i OL.

Cameron mener det er forståelig at franskmennene sliter med å godta Storbritannias massive inntog i sykkelsporten. I OL ble det sju av ti gull på velodromen og ett på landevei.

– Jeg skjønner at det er vanskelig for en stor sykkelnasjon som Frankrike, men om rollene var ombyttet så tror jeg vi ville vært glad på deres vegne, sa statsministeren til France 2.

Han tror spesielt synet av Champs-Élysées i Paris kledd i britiske flagg da Bradley Wiggins vant Tour de France forrige måned, må ha vært tøft å svelge.

Britisk sykling har også dominert stort i London-OL med Wiggins og Chris Hoy i front. Det har fått franske medier til å spørre seg om det er juks som har gjort at britene har syklet på «magiske hjul».

– Dere franskmenn burde kjenne hemmeligheten bak vår suksess for hjulene lages i Frankrike. Dere vet at de er runde, og de går fort når det tråkkes hardt, sa Cameron. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2