Fotballryktene: Kobles til ny jobb – Arteta er opprørt

Mikel Arteta (41) skal være på ønskeliste, men fnyser av artikkel. Her er mandagens fotballrykter.

IMPONERER: I sin første manager-jobb har Mikel Arteta løftet Arsenal til igjen å være en tittelutfordrer i Premier League. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB
IMPONERER: I sin første manager-jobb har Mikel Arteta løftet Arsenal til igjen å være en tittelutfordrer i Premier League. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB


I helgen kunngjorde Xavi at han gir seg som Barcelona-trener etter sesongen. 

Mikel Arteta nevnes av spanske medier som en kandidat til å ta over. 

Ifølge Barcelona-baserte Sport kan 41-åringen gi seg til sommeren, ett år før kontrakten går ut. 

Et godt forhold til Arsenal-styret skal kunne gjøre det mulig, og Arteta sies å ha nevnt muligheten til folk i sin innerste krets. 

Sky Sports melder på den andre siden at spanjolen ikke har noen planer om å dra – og Arteta selv reagerer kraftig på Sport-artikkelen. 

– Det er falske nyheter. Jeg vet ikke hvor det kommer fra. Jeg er skikkelig opprørt over det. 

– Jeg kunne ikke tro det. Jeg mener at man må være litt forsiktig, særlig når man snakker om personlige ting. Jeg er på rett sted, sier Arsenal-sjefen på en pressekonferanse mandag ettermiddag, ifølge Football London.

I tillegg til Arteta, nevner Mundo Deportivo fire kandidater til Barcelona-jobben: 

Thiago Motta (Bologna), Hansi Flick (jobbløs), Imanol Alguacil (Real Sociedad) og Jürgen Klopp (gir seg i Liverpool etter sesongen). 

Sistnevnte beskrives riktignok som «utopi» av avisen. 

Også i apparatet rundt manageren skal det nye personer inn i Liverpool før neste sesong. 

Ifølge Daily Mail er Richard Hughes (44), nå teknisk direktør i Bournemouth, aktuell for jobben som sportsdirektør på Anfield. 

Ivan Rakitic (35) er så godt som klar for Saudi-Arabia, melder Fabrizio Romano. Rakitic skal ha fullført den medisinske sjekken hos Al-Shabab. Kroaten hentes fra Sevilla

Real Madrid ønsker å forsterke seg på begge backer, skriver Marca

Alphonso Davies (23) er et navn som blir hyppig nevnt på venstrebacken. På høyrebacken kan de komme til å gå for Yan Couto (21), som er eid av Manchester City og lånt ut til sensasjonslaget Girona, skal man tro Marca. 

Bruno Guimarães er aktuell for PSG til sommeren, melder Mirror. Brasilianerens representanter skal nylig ha dratt til Paris. 

Newcastle-spilleren har angivelig en utkjøpsklausul på om lag 1,3 milliarder kroner, men skal ikke ha hastverk med å dra. 

Arsenal-stopperen Jakub Kiwior (23) er ønsket av AC Milan, ifølge Calciomercato. Den italienske storklubben skal ha forhørt seg om spillerens tilgjengelighet.

Sjekk de siste sportsklippene