Fotballmiljø i sorg etter at dommer døde under kamp

Fotballdommer Frode Kleppe (67) falt om og døde på banen i en kamp mellom Sunde 2 og Sørmarkå i Stavanger lørdag.

LANG FARTSTID: Frode Kleppe (t.v.) hadde over 50 år som fotballdommer. Foto: NFF Rogaland.
LANG FARTSTID: Frode Kleppe (t.v.) hadde over 50 år som fotballdommer. Foto: NFF Rogaland.

– Vi mister en bauta i Fotball-Norge. Tankene går til familien og hans nærmeste, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, til TV 2.

2. omgang hadde akkurat startet da hendelsen skjedde. Ola Barkved, styreleder i Sunde IL, var vitne.

Han forteller at det fort kom to hjertestartere på banen, og at en av spillerne satte i gang med gjenopplivning. Men livet sto ikke til å redde.

– Det var fælt. Jeg har vært med i fotballkretsen og kjenner han godt. Vi hadde en god prat før kampen hvor han snakket om fremtiden, sier Barkved til TV2.

– Alltid et smil på lur

Dødsfallet omtales i samråd med familien.

– Frode vil minnes som en entusiast som alltid var blid. Da vi traff han på butikken, slo vi alltid av en prat, og han hadde alltid et smil på lur, sier Barkved.

BLE HEDRET: Etter 50 år som fotballdommer fikk Frode Kleppe hyllest fra NFF Rogaland. Foto: NFF Rogaland.
BLE HEDRET: Etter 50 år som fotballdommer fikk Frode Kleppe hyllest fra NFF Rogaland. Foto: NFF Rogaland.

Kleppe hadde over 50 år som fotballdommer.

– Det står stor respekt for den jobben han har gjort. Frode var veldig godt likt og var en viktig bidragsyter for miljø og samhold. Han har gitt en trygg arena til unge dommere, sier dommersjef Hauge.

Stavanger Aftenblad har også omtalt saken

– Mister en hedersmann

Barkved forteller at tre ambulansebiler kom raskt til stedet, sammen med prest og kriseteam. Et møte med kommunens kriseteam og de øvrige som var på kampen fant også sted søndag.

– Jeg vil skryte av klubbene som meldte om dette veldig fort. Våre tanker går til Frodes familie og hans nærmeste i denne tragiske hendelsen, sier kretsleder for NFF Rogaland, Helge Jørgensen, til TV 2.

Representanter fra fotballkretsen og rektorer fra skolene i nærheten deltok også på søndagens krisemøte, ettersom flere barn fikk med seg hendelsen.

HYLLER KLEPPE: Dommersjef Terje Hauge.
HYLLER KLEPPE: Dommersjef Terje Hauge.

Kleppe representerte Tjensvoll FK.

– Det er en veldig trist dag. Klubben hadde ikke eksistert hvis ikke Frode og to andre startet klubben i 1980. Han har vært svært viktig for klubben, sier leder for Tjensvoll FK, Cecilie Bakkene Pedersen til TV 2.

– Vi har mistet en hedersmann og hyller han med takknemlighet denne dagen. Det er mange i vår klubb som kjente han veldig godt, som er veldig lei seg i dag, sier hun.

– Frode kjenner jeg som en god og nær person med masse lidenskap. At han faller om og dør på fotballbanen gjør det veldig sterkt, sier Jørgensen.

Mer innhold fra TV 2