Fotballandslaget til Abu Dhabi i januar

Per-Mathias Høgmo legger A-landslagets vintersamling til Abu Dhabi. Landslagssjefen har tatt ut 18 spillere i troppen.

Norge skal spille to kamper under samlingen i De forente arabiske emirater. Motstanderen til den ene kampen 14./15. januar er foreløpig ikke klar, mens Norge møter Polen 18. januar.

Esbjerg-duoen Mushaga Bakenga og Magnus Lekven er de eneste spillerne som til daglig spiller i utlandet. Resten av troppen består av spillere fra eliteserien. Cupmester Molde har fem spillere i troppen, mens fire spillere er fra seriemester Strømsgodset.

– Dette er en spennende tropp, som består av flere spillere med rutine og som har spilt landskamper i høst, og også flere debutanter. Vi kommer også til å ta ut noen spillere til på et senere tidspunkt, sier Høgmo til fotball.no.

I fjor reiste landslaget til Sør-Afrika og Zambia, mens de var i Thailand i 2012. Høgmo mener vintersamlingen er viktig for landslaget.

– Dette januartiltaket er svært verdifullt for oss, i kraft at vi får to ekstra landskamper å bygge laget og teste ut spillere på. Vi må jobbe knallhardt inn mot kvaliken, gripe hver eneste sjanse vi kan og jobbe videre med de prinsippene vi ønsker å bygge på, sier Høgmo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2