HOLDER FREMDELES KOKEN: Zlatan Ibrahimovic leverer på toppnivå for Milan. Foto: Antonio Calanni
HOLDER FREMDELES KOKEN: Zlatan Ibrahimovic leverer på toppnivå for Milan. Foto: Antonio Calanni

Zlatans suksessoppskrift: Privatsjåfør, jakt og fiske, ingen disco-besøk og mer trening enn unggutta

Zlatan Ibrahimovic kalles «nær unik» av en professor i fysiologi. Karrieren på toppnivå kan fortsette til han er 42–43 år, er spådommen.

Se Milan-Roma på TV 2 Sport 1 og Sumo fra kl. 20.40.

Svensken fylte 39 år i starten av oktober. Han har en karriere på toppnivå som er godt over 20 sesonger lang, og svensken har også kommet tilbake etter alvorlig skader (kne) et par ganger.

– Dette med Zlatan er nær unikt. Jeg tror han kan holde dette nivået i tre-fire år til, sier den svenske fysiologiprofessoren Björn Ekblom til Aftonbladet.

Serieleder Milan spiller hjemme mot Roma i serie A mandag. Der starter etter all sannsynlighet Zlatan, mens Jens Petter Hauge trolig åpner blant reservene.

I Milan går rapportene på at Zlatan er først til treningsanlegget og sist til å reise derfra av spillerne.

Han har et helt spesialsydd treningsprogram som gjør ham godt. I tillegg utstyrte klubben veteranen med en privatsjåfør slik at svensken kan slappe av mens han forflytter seg i Milano-området.

I tillegg peker avisen Corriere della Sera på at Ibrahimovic ikke er noen nattklubb-mann og i stedet nå liker seg ute i naturen, ofte med jakt og fiske eller en ridetur på en hest.

– Det finnes en del fotballspillere som spiller på høyt nivå i høy alder, men det fleste av dem er forsvarsspillere som stort sette bare header ballen unna, sier Ekblom.

– Når det gjelder angrepsspillere, spesielt den moderne typen av disse, stilles det helt andre krav, også at de bidrar i forsvarsarbeidet. Zlatan er unik.

Hauge scoret sitt første mål for Milan mot Celtic forrige uke. I den kampen ble Ibrahimovic byttet ut etter vel en times spill.

Milan kan sikre seg en ledelse på fire poeng på nummer to på tabellen med seier mandag.

(©NTB)