Zlatan-statuen vandalisert: – Han har brent alle broer

Zlatan Ibrahimovic har kjøpt seg inn i Hammarby med rundt en firedel av aksjene. Nå er det startet underskriftskampanje for å få statuen hans i Malmö fjernet.

Tirsdag fløret han med Hammarby på sin Instagram-konto. Innlegget var ledsaget av Hammarbys klubbemblem. I tillegg var Stockholm-klubbens offisielle konto tagget.

Nå skjønner man hvorfor. Han har kjøpt 50 prosent av AEG Swedens aksjer i Hammarby og eier dermed rundt en firedel av klubben.

– Han har brent alle broer

Den svenske superstjernen var sikker på at Malmö-supporterne ikke ville reagere negativt på at han kjøper seg inn hos rivalen Hammarby.

– Jeg vet at de ikke kommer til å bli skuffet. Det jeg har gjort for Malmö kommer til å være der til evig tid. Dette er en helt annen situasjon, det har ingenting med hvor min karriere startet, sier Zlatan til Aftonbladet.

Så feil kan man ta.

– Han har brent alle broer til MFF. For supportere og ungdommer kommer han ikke til å være det forbildet han en gang var, sier nestleder i supportergruppen MFF-support, Kaveh Hosseinpour, til SVT.

Vandalisme

Så sent som i oktober ble det reist en statue av Ibrahimovic utenfor Malmös hjemmebane. Denne er blitt vandalisert i kjølvannet av nyheten om Hammarby-oppkjøpet.

Noen har dekket til hodet på statuen. I tillegg er det hengt et toalettsete på «Zlatans» arm. På sokkelen er det skrevet «Flyttas omgående till zöder i Ztockholm.»

Malmö-supporteren Tomas Ruzic har startet en underskriftskampanje for å få statuen fjernet. I tolvtiden torsdag, få timer etter at underskriftskampanjen var blitt publisert, hadde 1300 personer skrevet under.

– Velger han Hammarby så går det bra, men det jeg reagerer på er at det står en statue av Hammarbys eier utenfor Malmö Stadion, sier Ruzic til Aftonbladet.

Sinte Malmö-supportere ber om at Zlatan-statuen flyttes – drøyt én måned etter at den ble satt opp.
Sinte Malmö-supportere ber om at Zlatan-statuen flyttes – drøyt én måned etter at den ble satt opp.

– Fantastisk klubb

Zlatan uttaler seg svært positivt om den svenske hovedstadsklubben.

– Hammarby er en fantastisk klubb med lidenskapelige supportere og har stor respekt i både Stockholm og Sverige. Jeg har alltid likt klubben og fansen, i tillegg er jeg imponert over det klubben har prestert de siste årene, både på og utenfor banen. Å få være med å utvikle Hammarby fremover føles både gøy og spennende, sier Ibrahimovic til klubbens hjemmeside.

Etter at stjernens kontrakt med LA Galaxy gikk ut har det lenge gått rykter om hvor 38-åringen skal spille neste sesong.

Ibrahimovic spilte i Barcelona fra 2009-11, men ble leid ut til Milan i siste del av kontraktsperioden før den italienske klubben kjøpte ham ut av den.

Veteranen innledet karrieren i Malmö før veien gikk til Ajax, Juventus, Inter, Paris Saint-Germain og Manchester United.

Avviser spill

Hammarby havnet på tredjeplass i Allsvenskan denne sesongen.

– Jeg skal hjelpe Hammarby å bli best i Skandinavia, sier Zlatan i et intervju med Aftonbladet.

– Det fins ikke grenser hvor store Hammarby kan bli, fortsetter han.

– Det føles fantastisk og spennende med Hammarby. Det er helt annet prosjekt og jeg er veldig motivert. Jeg vil være veldig engasjert den dagen jeg slutter med fotball. Jeg ser fram mot å jobbe med fotballen fra en annen vinkel. Ikke bare ute på banen. Selv om jeg kanskje kunne bidratt med noe annet på banen også. Ikke som aktiv spiller, altså, men snarere med å hjelpe de aktive ute på treningsfeltet om den hjelpen behøves. For jeg vet at spillerne i Hammarby er i gode hender, sier 38-åringen.

Han avviser dermed at han noen gang vil spille i Allsvenskan.

– Jeg har sagt i snart ti år at jeg ikke skal spille fotball i Allsvenskan. Det kommer ikke til å skje, sier han.

Se dette innlegget på Instagram

@hammarbyfotboll

Et innlegg delt av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)