West Ham flytter inn på OL-arenaen

Fredag ble det klart at West Ham United bytter hjemmebane til OL-stadionet i London fra 2016.

Joe Cole
Joe Cole
West Ham
West Ham

Arenaen, som var midtpunktet i fjorårets sommer-OL, vil ha en kapasitet på 60 000 når den omgjøres til bruk i Premier League. West Ham har fått en leieavtale som gjelder for 99 år, og det gleder Londons borgermester Boris Johnson.

– Gjennom denne avtalen har vi motbevist pessimistene som spådde at dette landemerket ville bli en nedstøvet antikvitet, sa Johnson.

Det ble brukt 3,8 milliarder kroner (430 mill. pund) på å bygge OL-arenaen, og derfor var det viktig å finne en leietaker som regelmessig kan trekke store folkemengder til et tidligere «glemt» hjørne av Øst-London.

Les også: Se Carew og sønnens imponerende dansetrinn
Les også: Peter Odemwingie raser: – Verre enn det de gjorde på Deadline Day

West Ham har hele veien vært favoritt til å overta stadionet, men Johnson har uttalt at det ble jobbet med en «plan B» i tilfelle man ikke kunne bli enige om de økonomiske vilkårene.

West-Ham
West-Ham

Blant annet var det usikkerhet rundt hvem som skulle betale for at anlegget blir bygget om til en fotballarena.

Nå er det klart at West Ham skal bidra med drøyt 130 millioner kroner til ombyggingen, mens kommunestyret i London spytter inn 350 millioner. I tillegg har regjeringen lovet å dekke opptil 220 millioner kroner dersom det blir behov for ytterligere finansiering. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2