MÅLFEST: Göteborg vant 7-0 i sesongens siste seriekamp. Der scoret Vilde Bøe Risa to mål. Foto: Bildbyrån
MÅLFEST: Göteborg vant 7-0 i sesongens siste seriekamp. Der scoret Vilde Bøe Risa to mål. Foto: Bildbyrån

Vilde Bøe Risa scoret to – ble seriemester i Sverige

Vilde Bøe Risa scoret to av målene da Göteborg knuste Linköping 7-0 på bortebane og sikret seriegullet i Allsvenskan fotball for kvinner.

Göteborg hadde fire poengs luke til Rosengård med to kamper igjen å spille og ville med seier lørdag være svensk seriemester for første gang. Fjerdeplasserte Linköping lå an til å kunne gi hard kamp om poengene, men Göteborg gjorde kort prosess.

– VM var jo den største opplevelsen for meg, men dette er mitt første gull. Det er absolutt det største jeg har opplevd på klubbnivå. Det er en lettelse, men først og fremst så fortjent for dette laget. Vi er en stor gjeng med jenter, som ønsker alle hverandre det beste, sier Bøe Risa til TV 2.

Pauline Hammarlund og Filippa Angeldal scoret målene som ga 2-0-ledelse ved pause. To Risa-mål tidlig i 2. omgang fjernet spenningen. Siden økte Natalia Kuikka, Emma Koivisto og Stina Blackstenius, de to siste etter at den norske landslagsspilleren ble byttet ut midt i omgangen.

– Har du blitt målscorer?

– Ja, jeg har spilt litt høyere på banen i det siste. I dag løsnet det på målfronten også, jeg har allerede en del assist, men det var deilig å endelig få score mål, sier Bøe Risa.

– Hvor stor dag er dette for deg?

– Det er vanskelig å si, men i klubbsammenheng er det absolutt det største, sier landslagsspilleren til TV 2.

25-årsjubileum

Et Linköping-lag med Frida Maanum fra start og Synne Skinnes Hansen som innbytter hadde ingenting å stille opp med.

– Mange har snakket om hvorvidt vi kom til å mestre presset. De kan holde munn etter det vi viste i dag, sa Pauline Hammarlund til Aftonbladet.

Göteborg feirer i år 25-årsjubileum i Allsvenskan for kvinner, og etter å ha blitt toer de to siste sesongene kom klubbens første seriegull.

– Det er helt sykt. Det er så mye glede nå. Jeg hadde tårer i øynene de siste minuttene. Det meste av 2. omgang kunne vi bare nyte, sa Hammarlund.

Therese Sessy Åsland scoret ett av målene da Kristianstad vant 4-1 borte mot Uppsala og inntok 2.-plassen. Laget er seks poeng bak Göteborg og ett foran Rosengård, som søndag kan ta tilbake sølvplassen med poeng mot Piteå.

(©NTB)