INGEN STADION-DUELL: Guro Bergsvand (Brann), t.v. og Stine Ballisager Pedersen, (Vålerenga) under presentasjonen av Toppserien for kvinner 202. Foto: Terje Pedersen
INGEN STADION-DUELL: Guro Bergsvand (Brann), t.v. og Stine Ballisager Pedersen, (Vålerenga) under presentasjonen av Toppserien for kvinner 202. Foto: Terje Pedersen

VIF avviste Brann-ønske om folkefest. Begrunnelsen overrasker

Oppgjøret mellom Brann Kvinner og Vålerenga skulle blitt spilt på Brann Stadion 5. juni. Slik blir det ikke. Begrunnelsen overrasker, og svaret brukte måneder på å nå Brann.

Det opplyser Brann i en pressemelding torsdag.

Toppserie-kampen mellom Brann Kvinner og Vålerenga skulle bli de rødes første seriekamp på Brann Stadion, men nå blir kampen flyttet til Stemmemyren.

– Dette er en veldig stor skuffelse. Vi er nesten i sjokk også. Vi hadde ikke trodd at VIF skulle si nei til å spille på Brann Stadion. Vi ville lage folkefest for alle og for oss selv. Dette synes vi er veldig dumt, sier fungerende leder i Brann, Therese Rygg, til TV 2.

Therese Rygg. Foto: Brann.no, Janne Håland
Therese Rygg. Foto: Brann.no, Janne Håland

Årsaken er at Vålerenga ikke vil spille på gress, står det i Branns pressemelding torsdag.

– Det er underlaget som er begrunnelsen vi har fått. Det synes vi er et rart argument. Det er det samme for begge lag, for vi spiller jo vanligvis på kunstgress.

– Vi jobber beinhardt for å skape riktige rammer for kvinner i Toppserien. Vi jobber hver uke for å få folk til å bli interessert. Da er det skuffende at Vålerenga ikke vil være med. Det er så viktig at vi alle bidrar for fellesskapet for å løfte kvinnefotballen. Dette er større enn oss selv, sier Rygg.

Brann-spiller Therese Sessy Åsland er skuffet over avgjørelsen. På Twitter skriver hun avgjørelsen er «kokos.»

Therese 'Sessy' Åsland. Foto: Krister Hansson, Aftonbladet / TT
Therese "Sessy" Åsland. Foto: Krister Hansson, Aftonbladet / TT

– Å spille med publikum er det kjekkeste som finnes, og vi er så heldige å ha Brann-supporterne. De har tatt oss imot med åpne armer og har laget liv og røre på både hjemme- og bortekamper i år, men å spille på Brann Stadion når to gode lag møtes, tror jeg ville gitt enda mer interesse og engasjement ved å skape et «helsikkens trøkk» rundt kampen og få kvinnefotballen i Norge enda mer på kartet, skriver Åsland i en tekstmelding til TV 2.

Slik svarer VIF

Jens August Dalsegg, markeds- og mediaansvarlig i Vålerenga, sier at de blå takket nei til å spille på Brann Stadion allerede i januar.

– Vi sendte svar til NFF 25. januar. Så har ikke vi hørt noe mer på en-to-tre måneder. Brann fikk beskjed fra NFF først nå... Vi ble tatt på sengen av dette nå, sier Dalsegg til TV 2.

– Vi må tenke: «Hva stiller oss best mulig for å ta tre poeng?» Et viktig argument er at vi skal bytte kunstgress på Intility i sommer, og da mister vi treningsbanen vår en periode. Så skal vi spille på to-tre forskjellige underlag i den perioden, og det øker skaderisikoen. Derfor ville vi spille på kunstgress mot Brann.

– Brann er skuffet over at dere ikke vil være med på å løfte Toppserien med en slik kamp, og synes underlaget er et rart argument. Hva tenker du om det?

– Vi skjønner at Brann ønsker å skape folkefest, men i denne omgangen, så veide det sportslige tyngst. Vi har fokus på oss selv, og man må gjerne kalle det kynisk, men vi lukker ikke døren for å spille på Brann Stadion i fremtiden. Totalvurderingen i januar gjorde at vi sier nei.

På spørsmål til Åsland om hun forstår Vålerengas argumentasjon, svarer Brann-spilleren:

– Både ja og nei, men samtidig kom denne invitasjonen om å spille på Brann Stadion veldig lenge før kampen, og da kan man tilpasse seg, slik som vi gjør når vi skal spille på Lerkendal i juni, noe vi gleder oss ekstremt til.

Her scorer Brann-profilen fra midtsirkelen

Kommunikasjonssvikt

Rygg bekrefter at Brann ikke fikk beskjeden om Vålerengas avslag i januar før torsdag.

– Det vi har hørt er at VIF ga beskjed i januar, men den beskjeden har ikke vi fått. Da hadde vi jo gjort alt vi kunne for å snu det og ikke bygget opp til folkefest, sier en oppgitt Rygg.

Rygg sier at det er Rune Pedersen, seksjonsleder turneringsadministrasjon og arrangement i NFF, som har hatt dialogen mellom klubbene.

Pedersen har ikke besvart TV 2s henvendelser.