Vidunderbarnet Oscar Bobb (13) tilbake i Norway Cup – herjer mer enn noensinne

Den lille Lyn-teknikeren briljerer mer enn noen andre på Ekebergsletta. Igjen.

Følg Norway Cup i vårt livesenter!

Har du ikke gjort det før, så er det bare å merke seg navnet Oscar Bobb før som sist.

Den teknisk begavede Lyn-spilleren har allerede fått mye oppmerksomhet i Norway Cup for sine lekre finesser på Ekebergsletta de siste årene.

– Det er ikke bare driblereportoaret hans som er helt fantastisk. Det er like mye at han gjør så kloke valg. Han spiller jo som om han er 18 år, og det synes jeg er veldig morsomt, sier Lyn-trener Mikal Emil Aaserud.

Etter at den gang 11 år gamle Bobb for første gang fanget medienes oppmerksomhet i TV-kampen i 2014, valgte kommentator Per-Jarle Heggelund å bruke store ord.

– Han har en eksepsjonell teknikk og rykk. Det er en liten Messi i spillestilen.

Oscar Bobb var med i fjor igjen, og er med i år også.

Les også: Stortalentet Oscar (11) briljerte for Lyn: – En liten Messi
Les også: Oscar Bobb (12) i straffedrama: – Hele sommeren er ødelagt

Sammen med de andre spillerne på Lyns G13-lag har han åpnet Norway Cup 2016 med et brak. 53-0 i målforskjell i gruppespillet, 9-2 mot Ski i 32-delsfinalen og 14-1 i 16-delsfinalen sier det meste.

– Han er jo en en helt fantastisk dribler, med en syk fart og et veldig godt rykk. Han kan dra av ti mann og sette den i krysset, sier lagkamerat Mathias Emilsen, som forklarer hvorfor Lyn-guttene er så gode:

– Vi trener kanskje litt mer enn vanlig og har egentreninger på dager hvor andre tar seg fri.

– Ikke bare fotballen som er gøy
Mot Høybråten/Stovner viste Oscar Bobb igjen frem sitt enorme ferdighetsreportoar. Han driblet rundt med motstanderne, kombinerte og serverte stikkere til de andre spillerne, i tillegg til å banke ballen i mål fra alle hold og vinkler.

– Det er skikkelig gøy å være her på Norway Cup. Det er ikke bare fotballen, men også alle de andre morsomme tingene man kan gjøre, sier Oscar Bobb.

Drømmer om Arsenal
Den lille magikeren har imponert så mye at han nå trener jevnlig med den portugisiske storklubben FC Porto. Han er også meget ettertraktet hos de andre toppklubbene i Europa.

13-åringen er imidlertid fortsatt Lyn-spiller, og det er ingenting han liker bedre enn å spille fotball med vennene sine.

Likevel har Oscar, som så mange andre unggutter på Ekebergsletta, en drøm om å spille profesjonelt. På spørsmål om hva som er den store drømmen, er svaret klinkende klart:

– Å spille for Arsenal.

PS! I åttedelsfinalen mot Heming ble det noe tøffere motstand for Lyn-guttene, men med 3-2-seier er de klar for kvartfinale mot Lørenskog senere torsdag kveld.