CHAMPIONS: Det var bare et spørsmål om tid, men når det endelig ble klart så nølte ikke Barca fansen med å feire.  (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)
CHAMPIONS: Det var bare et spørsmål om tid, men når det endelig ble klart så nølte ikke Barca fansen med å feire. (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)

Viasat vil flytte Melodi Grand Prix-finalen

For å unngå kollisjon mellom mesterligafinalen i fotball og finalen i Melodi Grand Prix neste år, ønsker Viasat å flytte MGP-finalen.

Begge arrangementene skal etter planen gå 22. mai.

– Den europeiske kringkastingsunionen EBU er ansvarlig for tv-signalene fra begge arrangementene, og de vil snart oppdage at de har gjort en stor tabbe. I tillegg er det flere kanaler som har rettigheter til både MGP og Champions League. Disse ønsker nok ikke at arrangementene krasjer, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til NRK.

Også i NRK forstår man at kollisjonen ikke er helt heldig, men de vil gjerne ha MGP-finalen 22. mai fordi man da får vist fram 17. mai-feiringen.

– Jeg synes det ville være dumt om vi skal ha de to store TV-begivenhetene samme lørdag kveld, sier programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk.

– For oss som arrangørland, er 22. mai en dato som passer godt med tanke på å få vist fram vår 17. mai-feiring, fortsetter Kalbakk.

Årets finale i mesterligaen mellom Barcelona og Manchester United går onsdag 27. mai, men FIFA har bestemt at framtidige finaler skal gå lørdager.

– Mens MGP har rundt 700 millioner seere, hadde fjorårets finale i mesterligaen rundt 1,2 milliarder seere. Mesterligaen er stort for hele verden, og argumentet med at folk ikke får se norsk 17. mai, synes jeg ikke holder, sier Kleppo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2