KRITISK: Austra Wien er blant lagene som frykter en langvarig stopp. Foto: -
KRITISK: Austra Wien er blant lagene som frykter en langvarig stopp. Foto: -

– Vi overlever ikke om sesongen blir avbrutt

Over halvparten av klubbene i østerriksk eliteserie fotball kan gå under om sesongen ikke blir fullført. Varer krisen til jul, kan Salzburg være alene igjen.

Det skriver den østerrikske avisen Kurier, gjengitt av ORF. Østerriksk eliteserie håper fortsatt å fullføre sesongen, men vedtak fra landets myndigheter gjør at det i øyeblikket ser vanskelig ut.

Blant annet har regjeringen bestemt at samtlige spillere i et lag må i 14 dagers karantene om en person tilknyttet klubben blir smittet av viruset.

Torsdag avholdes en generalforsamling i ligaen, der man blant annet ventes å lempe på lisenskravene for østerrikske proffklubber. Ellers ville mange av dem trolig miste lisensen eller iallfall pådra seg automatisk poengstraff. For mange er konkursfaren overhengende.

Austria i fare

Austria Wien, en av landets mest tradisjonsrike klubber, er blant dem som ligger tynt an.

– Nei, vi overlever ikke om sesongen blir avbrutt, sier klubbleder Markus Kraetschmer til Kurier.

Avisen hevder at flere enn halvparten av de 12 eliteserieklubbene vil være i stor fare for å gå konkurs dersom sesongen ikke spilles ferdig.

Hvordan pandemien vil utvikle seg videre er usikkert, og om spredningen skulle blusse opp igjen i en ny bølge utover høsten kan også neste sesong bli kraftig påvirket, med reduserte inntekter både fra sponsorer og TV-avtaler. Tilskuer- og kampdagsinntekter kan bli helt borte.

Bare Salzburg er trygg

Ifølge Kurier er mesterlaget Salzburg, med Red Bull-konsernet i ryggen, den eneste klubben som har rygg til å overleve en slik situasjon helt til jul og kanskje inn i neste år.

Uefa har åpnet for å lempe på lisenskravene for å hjelpe klubber som er hardt rammet av viruspandemien, og torsdagens generalforsamling skal ikke bare se på disse kravene, men også på konsekvensene for klubber som havner i skifteretten.

Ved konkurs gjelder i dag tvangsnedflytting til regional 2. divisjon (nivå tre).

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2