Cecilie Berg Hansen (Foto: TV 2)
Cecilie Berg Hansen (Foto: TV 2)

Vålerengas kvinnelag rykket opp til Toppserien

Mens Vålerenga vant komfortabelt 3-0 hjemme mot Avaldsnes, avga tabelltreer Fløya poeng mot Alta. Dermed kan VIF-jentene feire opprykk til eliteserien i fotball.

1. divisjon kvinner i altomfotball.no: Tabell | Terminliste

To tidlige scoringer av Marianne Hanssen ordnet et godt utgangspunkt for vertene i lørdagens kamp i Vallhall. Heidi Valø punkterte kampen med 3-0 på slutten, og Vålerenga topper 1. divisjon med 42 poeng.

Osloklubben blir den tredje i eliteserien med toppserielag både for kvinner og menn, men både Stabæk og Lillestrøm overtok et toppserielag som hadde etablert seg under en annen klubbs vinger. Vålerenga er første toppklubb for menn som får sitt eget kvinnelag opp i eliteserien.

Les også: Her hadde det vært en fordel å snakke sammen
Les også: Bom, bom, bom da Stabæk røk ut av Mesterligaen

Fløya på tredjeplass kunne utsette VIFs opprykksfest, men feilet borte mot Alta. Fløya slo tilbake til 1-1 etter å ha kommet under, men fikk bare med seg ett poeng og er åtte bak serielederen.

På annenplass i 1. divisjon ligger Fart, som trolig slår følge med Vålerenga opp til eliteserien. De klarte bare 1-1 borte mot Sarpsborg, men har fire poengs forsprang på Fløya. Vålerenga skal møte både Fart og Fløya i de to siste serierundene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2