Utskjelt islending scoret hat trick på fire minutter

AGF hadde inntil mandag slitt med å score mål i den danske superligaen i fotball, men borte mot Horsens løsnet det til de grader for spissen Aron Jóhannsson (22).

TIDENES RASKESTE HAT TRICK: Islandske Aron Johannsson konkurrerer om spissplassen med Morten Moldskred (Foto: AGF)

Islendingen sto med kun ett mål etter seks serierunder, og AGF hadde ikke scoret mer enn fem ganger totalt før mandagens 4-1-seier på bortebane. Aarhus-klubbens tilhengere har derfor ment at tiden var moden for å kvitte seg med noen av angrepsspillerne og få på plass nye signeringer før overgangsvinduet stenger.

Moldskred-konkurrent
Morten Moldskred er også blant AGFs angrepsalternativer. Sunnmøringen fikk 24 minutter som innbytter, men måtte finne seg i å fylle en statistrolle i oppgjøret.

Mot Horsens virket det plutselig som om AGF var det offensivt sterkeste laget i den danske toppdivisjonen. I sentrum for begivenhetene sto Aron Jóhannsson.

Tre på fire minutter
22-åringen scoret fire ganger og sørget i tillegg for tidenes raskeste hattrick i Superligaen. Jóhansson sørget for 1-0, 2-0 og 3-0 på litt over fire minutter. Og tre minutter etter sidebyttet økte han til 4-0. Dermed ble det en skikkelig opptur for AGF etter to strake serietap.

– Jeg scoret fire mål, laget fikk tre poeng og jeg kunne ikke vært mer glad. Når man vinner og scorer mål, så elsker fansen deg. Det er det vi er her for, å gjøre fansen glade. Og det var selvfølgelig en fantastisk følelse, sa Jóhansson ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Tidenes aller raskeste hattrick skal ha blitt scoret av Ross Countys Tommy Ross, som satte tre mål på 90 sekunder mot Nairn County i 1964. Men Johansson var slett ikke langt unna. (©NTB)