Uruguay sendte inn videobevis i Suárez-saken

Fjernsynsopptak som viser hendelser dommeren ikke fikk med seg, blir brukt av Uruguays fotballforbund for å få Luis Suárez frikjent for ansiktsslag.

suarez
suarez

FIFA har åpnet sak mot Liverpool-angriperen etter Suárez i en kamp for Uruguay angivelig slo Chile-forsvarer Gonzalo Jara i ansiktet. Dommer Nestor Pitana fikk ikke med seg hendelsen som oppsto da Suárez og Jara kranglet i forbindelse med en corner.

– Hvorfor nå med Suárez? Det er første gang FIFA griper inn i en episode som har skjedd i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, sier Uruguays fotballpresident Sebastian Bauza til Reuters.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

LES: Dette er Europas poengkonger
LES: Neville vraker Suarez fra årets lag i Premier League

Bauza antydet forrige uke at Suárez nærmest blir forfulgt mens han spiller for Liverpool.

– Vi er opptatt av fair play, men ønsker å tydeliggjøre at Suárez' reaksjon kom etter at Jara provoserte ham ved å ta på hans genitalier. Det var også andre episoder med Jara. Fotball er en sport med kontakt mellom utøverne, og en rekke dommere får ikke med seg det, sier Bauza.

– Det er bilder som viser et slag fra Jara mot (Argentinas) Gonzalo Higuaín, som deretter ikke spilte for Real Madrid på to måneder, men uten at det ble ilagt noen disiplinære straffer, sier Bauza. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2