TV 2 erfarer: Vetlesen tapt for Glimt – på vei til Champions League-klubb

Hugo Vetlesen (23) har fått fri fra landslaget for å sluttføre en overgang.

SELGES: Hugo Vetlesen fortsetter karrieren i Belgia etter gylne år i Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen
SELGES: Hugo Vetlesen fortsetter karrieren i Belgia etter gylne år i Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen

Vetlesen reiste mandag morgen til Brugge for å gjennomføre den medisinske testen for Club Brugge, ifølge TV 2s opplysninger.

Bodø/Glimt skal være enige med den belgiske klubben om en overgang verdt mellom 70 og 90 millioner kroner.

Club Brugge kom til åttedelsfinale i Champions League denne sesongen og pleier å figurere i turneringen, men er ikke kvalifisert til neste utgave etter å ha endt på fjerdeplass i ligaen.

Landslagssjef Ståle Solbakken bekrefter til TV 2 at Vetlesen har fått innvilget fri fra landslagstrening mandag, men at han returnerer til landslagssamlingen allerede mandag kveld.

I Club Brugge får han landsmann Ronny Deila som trener.

– Jeg har snakket litt med Ronny om Hugo. Han kommer til en trener som kjenner ham veldig godt. Det har vært ganske urolig på trenerposten i klubben, så håper vi at det er et lengre perspektiv med Ronny der. Det kan bli en veldig bra løsning for Hugo, sier Solbakken til TV 2.

– Føler du deg trygg på at han går rett inn på laget?

– Ja, det tror jeg. De bruker forholdsvis mye penger på ham, tror jeg, så de har nok en tanke med ham.

KONSULTERT: Landslagssjef Ståle Solbakken i Fotballpunch før viktige kamper i EM-kvalik. Foto: Markus Engås / TV 2
KONSULTERT: Landslagssjef Ståle Solbakken i Fotballpunch før viktige kamper i EM-kvalik. Foto: Markus Engås / TV 2

– Riktig steg

Det er flere som tror på at Club Brugge kan være det rette steget.

– Hugo Vetlesen har vært en av de beste spillerne i Eliteserien i lang tid, og det er veldig fortjent at han nå får muligheten i en større klubb ute i Europa. Løpskraften, teknikken og fotballforståelsen gjør at jeg tror dette er et helt riktig steg. I en slik klubb og i en slik liga har han gode muligheter til å vise seg frem - og da kan fort neste steg bli til en av de virkelig store ligaene, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Han har vært jaktet av flere klubber, men å reise til Belgia høres fornuftig ut. Club Brugge har garantert fulgt ham i lang tid, men jeg tror også det er positivt for ham at Ronny Deila nå er sjef i klubben - for Deila må elske Vetlesen sine ferdigheter, sier han.

Drypper på Stabæk

Vetlesen-overgangen er svært godt nytt for Stabæk. Klubben sikret seg nemlig en videresalgsklausul på 15 prosent da de solgte ham til Bodø/Glimt i 2020. I tillegg har de rett på nesten samtlige solidaritetsmidler, som betyr rundt fire prosent.

– Vi håper de selger ham dyrest mulig. Jo dyrere, desto gladere blir vi. Det er det som gjelder, gliser Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann.

– Han har hatt en kjempefin utvikling. Han brukte litt tid på å etablere seg i Bodø, men så har det vært et fyrverkeri. Jeg skjønner godt at han går for en bra sum nå. Det gjør at vi får enda mer penger å tette et hull med. Vi er kjempeglad på Hugos vegne, sier han.

Vetlesen kunne forlatt Glimt på overgangsvinduets siste dag i vinter da Feyenoord la inn et stort bud, men klubben avslo det.

Da forventet mange at han ville forlate klubben ved utløpet av kontrakten, men kort tid senere forlenget spilleren avtalen med Bodø/Glimt i samråd med agentene hans Jim Solbakken og Jørgen Ingebrigtsen.

Forlengelsen betød at Glimt fikk langt bedre forhandlingskort inn mot kjøpende klubber enn de ville hatt dersom spilleren kun hadde et halvt år igjen av avtalen.

Dermed vil Glimt sitte igjen med en gigantisk sum.