BUD: Moldes Ola Brynhildsen under Europa Conference League kampen i fotball mellom Molde og Djurgården på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
BUD: Moldes Ola Brynhildsen under Europa Conference League kampen i fotball mellom Molde og Djurgården på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

TV 2 erfarer: Tyrkisk storklubb i forhandlinger om Brynhildsen

Den regjerende tyrkiske mesteren ønsker å kjøpe den ferske landslagsspilleren.

Trabzonspor la før helgen inn et offisielt bud på Ola Brynhildsen, ifølge TV 2s opplysninger.

Tyrkerne la rundt 35 millioner kroner på bordet for å sikre seg kantspilleren. Det ble avslått av Molde, men det er ikke utelukket at partene kan finne en pris som begge er tilfreds med.

Det pågår nå forhandlinger mellom klubbene. MFK forventer et nytt bud fra tyrkerne i løpet av de neste dagene.

Det tyrkiske overgangsvinduet stenger 8. februar, så Trabzonspor har den neste uken på å komme til enighet med Molde.

Bordeaux har, som TV 2 avslørte, også forsøkt seg på Brynhildsen i januar, men det franske budet var betydelig mindre enn Trabzonspor sitt.

Administrerende direktør Ole Erik Stavrum har ikke vært tilgjengelig for en kommentar om Brynhildsen-budet.

Brynhildsen skrev i desember 2021 under på en ny kontrakt med Molde som strekker seg ut 2024, men spilleren skal ha fått forsikringer om at han skal få dra hvis det rette tilbudet kommer.

Ola Brynhildsen har ikke vært tilgjengelig for en kommentar om Trabzonspor-budet, men 23-åringen har lenge fått merke at han er populær blant fansen av den tyrkiske klubben.

Etter at han scoret to mål mot Trabzonspor i Conference League for halvannet år siden, har Brynhildsen fått mange tyrkiske følgere på Instagram, og toppklubben har fulgt nøye med på situasjonen hans.

Brynhildsen gjorde seg ikke mindre attraktiv da han i november fikk sin debut for det norske A-landslaget.

Han kom for en svært lav sum fra Stabæk i 2020 ettersom han var på utgående kontrakt i bærumsklubben, så Molde vil kunne innkassere en solid fortjeneste dersom de skulle selge ham til Trabzonspor.

Det er grunn til å tro at en realistisk overgangssum for Brynhildsen kan havne et sted i overkant av 50 millioner kroner.

På grunn av de spesielle omstendighetene rundt overgangen, der Brynhildsen signerte en forhåndskontrakt med Molde som deretter forhandlet med Stabæk om å kjøpe ham ut tidligere, har bærumsklubben en svært lav videresalgsklausul.

De vil derimot kunne tjene nærmere fem prosent av en eventuell overgangssum i utdanningskompensasjon etter å ha utviklet spilleren fra barndommen av.