BYTTER BEITE: Gift Orban tar steget til Belgia allerede før han har debutert i Eliteserien. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2
BYTTER BEITE: Gift Orban tar steget til Belgia allerede før han har debutert i Eliteserien. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

TV 2 erfarer: Stabæk-juvel selges for over 35 millioner

Gift Orban blir den dyreste Obosliga-spilleren noensinne.

Siste: Gift Orban har signert for Gent, ifølge TV 2s opplysninger. Han reiste fra Oslo til Belgia onsdag og har fullført alle de siste formalitetene tirsdag kveld.

Ifølge TV 2s opplysninger er Stabæk enig med belgiske Gent om en overgang for den 20 år gamle angriperen.

Det skal også være enighet om de personlige betingelsene.

TV 2 får også opplyst at Stabæk har sikret seg en videresalgsklausul på 15 prosent.

Sportssjef Torgeir Bjarmann og daglig leder Jon Tunold i Stabæk har ikke besvart TV 2s henvendelser.

Det har heller ikke agent Atta Aneke.

Orban ble toppscorer i Obosligaen forrige sesong med 16 mål for Stabæk.

Nå blir han den dyreste spilleren noensinne som kun har erfaring fra Obosligaen. Stabæk rykket opp til Eliteserien, men stiller til seriestart i april uten sin toppscorer.

Orbans utvikling har gått i rakettfart. I fjor vinter var han på prøvespill i Stabæk, før han måtte reise hjem fordi oppholdstillatelsen gikk ut.

I mai returnerte han til Bærum med forlenget oppholdstillatelse og kontrakt ut året. Avtalen ble i august forlenget til å gjelde ut 2026-sesongen.

Nå reiser han ut av landet i det som er en eventyrlig avtale for Stabæk, som betalte rundt én million kroner for spilleren og selger ham for over 35 millioner kroner et drøyt halvår etter å ha skrevet den første kontrakten.

Det er ikke første gang Stabæk selger til Gent. I 2020 hentet den belgiske klubben midtstopper Andreas Hanche-Olsen fra bærumsklubben. Han ble værende i drøye to år før han nylig ble solgt til tyske Mainz.