PÅ VEI BORT?: Vålerengas Amor Layouni ankommer Haugesund Sparebank Arena før eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Vålerenga.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
PÅ VEI BORT?: Vålerengas Amor Layouni ankommer Haugesund Sparebank Arena før eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Vålerenga. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Foto: Jan Kåre Ness

TV 2 erfarer: Layouni dukket ikke opp på trening – VIF avslo bud fra Kypros

Amor Layouni (30) var ikke på trening mandag.

Ifølge TV 2s opplysninger reiste Layouni søndag til Sverige.

Mandag dukket han ikke opp på Vålerengas trening.

Ifølge kilder TV 2 har vært i kontakt med, informerte sportssjef Joacim Jonsson resten av spillergruppen om det ureglementerte fraværet under et møte mandag.

Jonsson og hovedtrener Dag-Eilev Fagermo i Vålerenga har ikke besvart TV 2s henvendelser. Daglig leder Erik Espeseth henviser til Fagermo og Jonsson.

Ifølge TV 2s opplysninger avslo Vålerenga nylig et bud fra den kypriotisk klubben Pafos på Layouni. Budet skal ha vært på mellom tre og fire millioner kroner.

Henning Berg er trener for laget som ligger på tredjeplass i den kypriotiske toppdivisjonen.

TV 2 er kjent med at Layouni har ytret et ønske om å forlate Vålerenga. Kontrakten hans går ut ved nyttår.

Layouni har ikke besvart TV 2s henvendelser. Det har heller ikke hans agent Michael Kallbäck.

Dette er ikke første gang Layouni er involvert i overgangsdrama siden han ankom Vålerenga for to år siden. I fjor forhandlet Bodø/Glimt om å hente tilbake sin gamle spiller, men de kom til slutt ikke til enighet med VIF.

Det skal også ha pågått samtaler om en mulig forlengelse av Vålerenga-kontrakten, men dette har ikke bunnet ut i en underskrift.

Layouni scoret åtte mål og leverte fem målgivende pasninger på 20 kamper for Vålerenga forrige sesong.

Han er ikke den eneste VIF-kanten som er involvert i overgangsspekulasjoner. Heerenveen la mandag inn sitt andre bud på Osame Sahraoui, ifølge TV 2s opplysninger. Nå pågår det intense diskusjoner rundt 21-åringens fremtid.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger natt til tirsdag.