TIL UTLANDET: Christos Zafeiris forlater FKH etter sitt store gjennombrudd i Eliteserien i fjor. Foto: Jan Kåre Ness
TIL UTLANDET: Christos Zafeiris forlater FKH etter sitt store gjennombrudd i Eliteserien i fjor. Foto: Jan Kåre Ness

TV 2 erfarer: Haugesund enig om salg av stortalent til 30 millioner

Christos Zafeiris (19) blir den andre spilleren fra Eliteserien som kjøpes for flere titalls millioner kroner av Slavia Praha.

Siste: Ifølge TV 2s opplysninger har den norske U21-landslagsspilleren Christos Zafeiris (19) signert en 4,5-årskontrakt med Slavia Praha.

Han ventes å bli offentliggjort som ny Sparta Praha-spiller søndag og blir lagkamerat med tidligere LSK-stopper Igoh Ogbu.

TV 2 er kjent med at den tsjekkiske klubben allerede for over en måned siden henvendte seg til FK Haugesund med et bud på rundt 15 millioner kroner, men da var det uaktuelt for dem å selge.

Siden har saken utviklet seg: Fredag meldte overgangsjournalist Fabrizio Romano at Slavia Praha nærmet seg et kjøp av Zafeiris verdt rundt 30 millioner kroner.

TV 2 får nå opplyst at FKH og Slavia Praha har blitt enige om en overgang for den talentfulle midtbanespilleren. Zafeiris er allerede på plass i Praha.

Agent Imad El Hammichi har ikke besvart TV 2s henvendelser.

Etter å ha åpenbart seg som et stortalent i Grorud gjennom to sesonger i Obosligaen, ble Zafeiris en umiddelbar suksess i sin første sesong for FKH i Eliteserien 2022.

Der spilte han alle seriekampene unntatt én, scoret fire mål og leverte fem målgivende pasninger. Interessen lot ikke vente på seg.

Zafeiris er født i Hellas, men kom til Norge som niåring. I september i fjor fikk han sin første kamp for det norske U21-landslaget.

Zafeiris var en av flere unge spillere som fikk mye oppmerksomhet i TV 2 Play-serien «Grorud Underdogs»: