KUNNE BYTTET BEITE: Hugo Vetlesen var nær en overgang til Nederland på Deadline Day. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
KUNNE BYTTET BEITE: Hugo Vetlesen var nær en overgang til Nederland på Deadline Day. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

TV 2 erfarer: Glimt-drama på kvelden – avslo gigantisk Vetlesen-bud

Hugo Vetlesen (22) kunne blitt solgt under overgangsvinduets siste timer, men Bodø/Glimt sa nei.

Det ble hektisk på Glimt-kontoret tirsdag kveld, bare timer før det internasjonale overgangsvinduet stengte.

Rundt klokken 16.00 tikket det nemlig inn et offisielt bud på Glimts stjernespiller Vetlesen, som i fjor ble kåret til Eliteseriens beste spiller og debuterte på det norske A-landslaget.

Frem til da hadde Bodø/Glimt forholdt seg svært rolig til interessen rundt sin juvel; som TV 2 nylig avslørte, la ungarske Ferencvaros tidligere i januar inn et bud på Vetlesen, og tyske Stuttgart viste konkret interesse uten å nærme seg Glimts høye verdsetting av spilleren.

Tirsdag ble det derimot mer hektisk da et vesentlig større bud dukket opp i Glimt-innboksen.

Ifølge flere uavhengige kilder TV 2 har vært i kontakt med, la den nederlandske toppklubben Feyenoord inn et bud med en totalramme på rundt 65 millioner kroner for Vetlesen.

Budet var delt opp i en garantert sum på fem millioner euro (55 millioner kroner) og bonuser på én million euro (11 millioner kroner), får TV 2 opplyst.

Bodø/Glimt har insistert på en skyhøy verdsetting av Vetlesen overfor alle interessenter, men Feyenoord var den første klubben som for alvor testet grensene deres.

På grunn av de spesielle omstendighetene rundt budet, med bare få timer igjen av overgangsvinduet, valgte Glimt likevel å takke nei til budet.

Dette til tross for at Vetlesen kun har ett år igjen av kontrakten, som utløper 31. desember 2023.

Vetlesen skal ha vært svært misfornøyd med Glimts avslag, etter det TV 2 forstår.

– På generelt grunnlag kommenterer vi ikke spillerlogistikk i Bodø/Glimt, sier sport manager Håvard Sakariassen i Glimt til TV 2.

TV 2 har også vært i kontakt med administrerende direktør Dennis Te Kloese i Feyenoord.

– Vi jobber mye med overganger i Feyenoord, men vi kommenterer aldri før noe er offisielt, sier han.

Hugo Vetlesen har ikke besvart TV 2s henvendelser. Det har heller ikke hans agenter Jim Solbakken og Jørgen Ingebrigtsen.

Feyenoord har vært en god destinasjon for norske spiller de siste årene. Fredrik Aursnes spilte der fra 2021 til 2022 før han ble solgt til Benfica for rundt 150 millioner kroner. Marcus Holmgren Pedersen har i 2023 gjort høyrebackplassen til sin etter varierende spilletid forrige sesong.