Viking-spiller fikk gult kort under Handshake for Peace

– Jeg orker ikke dette her, sa dommeren. Se video!

Odd - Viking 1-0

Odd fulgte opp torsdagens fotballfest mot Borussia Dortmund. Søndag ble det 1-0 over Viking i kampen om bronseplassen i Tippeligaen. Fredrik Nordkvelle scoret kampens eneste mål

Se sammendraget fra kampen til høyre i saken!

Fikk gult kort under Handshake for Peace

Men det alle snakket om etter kampen var situasjonen etter kampen mellom Viking-spiller Indridi Sigurdsson og dommer Svein-Erik Edvartsen. Etter kampen pådro islendingen seg et gult kort under Handshake for Peace.

Viking-spilleren var sint på både Fagermo og dommer Svein-Erik Edvartsen. Sigurdsson vekslet noen ord med både Odd-treneren og dommeren. Til sistnevnte sa islendingen følgende:

– Smil. Smil da litt, sa Sigurdsson til Edvartsen.

Se hele situasjonen øverst i saken og forklaringen til dommer Svein-Erik Edvartsen!

– Vet du hva? Jeg orker ikke dette her altså. Ha deg vekk, sa Edvartsen til Sigurdsson og ga ham gult kort.

En merkelig og bisarr hendelse. Sigurdsson skjønte ikke helt det gule kortet, men gikk vekk fra situasjonen. Det gule kortet betyr at Viking-spilleren må stå over neste kamp.

Dommeren: – Han sutrer

Til TV 2 forklarer Edvartsen at han var lei av islendingens sutring.

– Kampen var over og handshaket var over. Det var ingen nøkkelsituasjoner eller avgjørende situasjoner i kampen. Han er lagets kaptein og burde fremstå som et forbilde for de andre. Han sutret på veldig mange avgjørelser tidligere i kampen helt uten grunn. Da han også valgte å komme med spydigheter etter handshaket og etter kampen, da hadde jeg selvfølgelig fått nok og det var et fortjent gult kort, sa Edvartsen på telefon til TV 2.

– Er det et riktig tidspunkt å ta et gult kort på?

– Nei, jeg kunne sikkert ha valgt minste motstands vei og sluppet å snakke med dere nå selvfølgelig. Men et sted går grensen for hva jeg finner meg i av uhøflig oppførsel. Han fikk mulighet på mulighet under kampen og jeg hadde ikke sett for meg at han skulle fortsette etter handshaket. Når han da slenger spydigheter etter vi er ferdig med kampen og etter handshaket er ferdig, da må han se seg selv i speilet og fokusere på seg selv, forklarte Edvartsen.

– Det må bli en slutt på at vi dommere alltid skal vise snillisme for å unngå å havne i fokus. Det er klart at spontane reaksjoner og engasjement er helt i orden, men jeg gjentar at han har fått sjanse på sjanse under kampen og når han fortsetter etter kampen må han ta konsekvensene, fortsatte dommeren.

Reagerer på Edvartsen-uttalelsen

Sigurdsson forstår ikke helt begrunnelsen til Svein-Erik Edvartsen. Islendingen har selv ikke fått forklart hvorfor han fikk det gule kortet av dommeren.

– Du hører på videoen at han skifter farge på kortet om jeg ikke kommer meg vekk, forklarer Sigurdsson til TV 2.

Han reagerer også på en del av uttalelsene til Edvartsen i Fotballkveld om at han er et dårlig forbilde og at han må se seg selv i speilet.

– Altså, jeg føler at jeg må reagere når en dommer snakker slik om en spiller. Om jeg hadde sagt det samme om en dommer, da kunne det kanskje blitt to eller tre kampers karantene. Jeg føler at jeg må snakke for å forsvare meg, sier islendingen.

– Vurderer dere å anke det gule kortet?

– Vi er ikke kommet så langt. Jeg ville sagt mye om denne saken her, men jeg vet at hvis jeg slakter dommeren så kan det bety trøbbel. Jeg er den første til å innrømme at han var bedre enn meg og at han gjør en fin kamp. Men det er vanskelig å ha en dialog med ham under kamp. Man prøver å ha en dialog med dommeren og forskjellige situasjoner kan oppfattes som sutring. Jeg kan ikke huske at han kom med tilsnakk under kampen, men det er mulig at jeg begynner å bli litt gammel og husker dårlig, forklarer Viking-stopperen.

– Vanskelig å ha dialog med Edvartsen

Viking-spilleren mener det ikke er enkelt å kommunisere med Edvartsen under kamp.

– Det er vanskelig å ha en dialog med Edvartsen. Det kan godt være at tonen kan virke opphisset under kamp. En dommer har en oppgave med å beskytte spillerne og lede kampen. Dommeren har et ansvar for å justere engasjementet. Ofte kan du føle at det blir provoserende, fortsetter Sigurdsson til TV 2.

– Er det vanskeligere å føre en dialog med Edvartsen i forhold til andre dommere?

– Jeg tror ikke jeg skal si noe mer om denne saken. Du kan garantert finne andre spillere som har opplevd det samme som meg med ham. Det er klart at det som ble sagt på slutten kunne jeg ha vært foruten. Jeg kan ikke vite hvordan han føler seg, avslutter islendingen.

Mer innhold fra TV 2