Tripic med perlemål da Start vant bunnkampen

Og Tom Nordlie ble snytt for sin første seier med Sandnes Ulf.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Start-Sogndal 3-2
Stabæk-Sandnes Ulf 1-1

Zlatko Tripic scoret et perlemål og skaffet straffesparket som ga Start en meget viktig 3-2-seier over Sogndal i søndagens hjemmekamp i eliteserien.

Lenge virket det som det ville gå mot uavgjort for to lag som sto i umiddelbar fare for å rykke ned fra eliteserien før denne kampen.

Slikt skjer med lag som ikke vinner kamper.

* Start hadde ikke vunnet siden de slo Bodø/Glimt 19. juli.

* Sogndal har ikke vunnet siden de slo Vålerenga 12. juni.

Avstand til Sogndal

Da var det nesten som skulle være at det sto uavgjort med noen få minutter igjen å spille.

To scoringer av Mahatma Otoo hadde utlignet Starts ledelse to ganger, men det var til liten nytte da Tripic gikk i bakken og Ernest Asante var nådeløs fra straffemerket.

For Start betydde seieren at de klatret til ellevteplass - med fem poengs margin til Sogndal.

Sortevik utlignet

Sandnes Ulf øynet sin første seier på ti kamper, men jumbolaget måtte igjen nøye seg med uavgjort søndag. Stian Sortevik ga Stabæk 1-1 ti minutter før slutt.

Dermed må Tom Nordlie fortsatt vente på sin første trepoenger som Ulf-trener. Riktignok er rogalendingene ubeseiret på sine fire siste serieoppgjør, men uavgjortresultater holder ikke for et lag som er sju poeng bak sikker plass når åtte serierunder gjenstår.

Sandnes Ulf hadde nok muligheter til å vinne med flere mål på Nadderud. Til slutt ble sjansesløseriet skjebnesvangert for gjestene.

I det 80. minutt utlignet innbytter Sortevik på et godt innlegg fra Eirik Haugstad. Det var 26-åringens første seriemål for sesongen.

Lykkes nesten med kampplanen

Nordlie kom til Bærum med en klar kampplan for dagen: Å ligge kompakt og nekte Stabæk rom. Det lyktes Sandnes Ulf godt med.

Etter 32 minutter satt også kontringen bortelaget jaktet på. Marius Helle snappet ballen, satte fart og spilte videre til Fredrik Midtsjø.

Alene med en utrusende Stabæk-keeper Mande Sayouba lobbet Henrik Furebotn inn 1-0. Vakkert angrep av gjestene.

Men målet ble ikke matchvinnende - og Ulf ligger sist på tabellen - fem poeng bak Brann. Sogndal har ett poeng mer på kvalifiseringsplassen, mens Haugesund ligger ett poeng over streken. 

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2