Sarpsborg avgjorde med ti mann på banen

Aaron Samuel Olanare avgjorde 15 minutter før slutt og sikret hjemmelaget Sarpsborg tre fortjente poeng mot Sandnes Ulf søndag.

Men det var gjestene fra Sandnes som tok ledelsen 15 minutter ut i første omgang ved Fredrik Midtsjø. Han satte et nydelig skudd kontant i mål. Vel fem minutter før pause klarte hjemmelaget å utligne ved Jeremy Berthod.

Det ble mer dramatisk i annen- enn i første omgang. Ole Christoffer Heieren Hansen fikk direkte rødt kort midtveis i omgangen. Han felte en motspiller som bakerste mann, så det røde kortet var uunngåelig, og dermed måtte hjemmelaget avslutte kampen med bare ti spillere.

Det ga Sandnes Ulf en klar fordel, men i stedet var det Sarpsborg som tok tak i kampen og scoret, og åtte minutter etter utvisningen ble Aaron Samuel Olanare matchvinner.

– Jeg forventet ikke at kampen skulle bli slik. Jeg trodde det skulle bli lett. Det var bare flaks for oss i dag, innrømmet Samuel etter kampen.

Med seier slo Sarpsborg tilbake etter tapet mot Odd tidligere i uken. Brian Deane fikk kraftig kritikk for å gjøre flere endringer på laget til den kampen, og utelot blant annet Samuel i startoppstillingen da. Men i følge den nigerianske kraftspissen var dette uproblematisk for laget.

– Jeg tror ikke det påvirket oss. Det var planen og alle forventet det. Det var greit for alle. Vi har ikke en fast ellever som må spille. Vi har flere gode spillere, men det virket ikke mot Odd, derfor gikk vi tilbake i dag, sa han. 

Sarpsborg-trener Deane sparte ikke på konfekten da han ble bedt om å beskrive Samuels kamp. 

– Det er ikke tvil om at Aaron spilte en strålende kamp for oss. Han var utrolig bra, så jeg er både stolt av ham og veldig fornøyd med det han presterte i denne kampen, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C-More etter kampen.

Han var i det hele tatt svært fornøyd og et stort smil i intervjusonen etter å ha vært med på å sikre klubben den tredje hjemmeseieren i år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2