Ibba snudde kampen for Glimt

Glimt lå under 0-1, men snudde kampen med Abdurahim «Ibba» Laajabs to mål.

Bodø/Glimt-Start 2-1

Se referat øverst i saken.

Bodø (NTB): Abdurahim «Ibba» Laajab reddet alle tre poengene for Bodø/Glimt med sine to mål i 2-1-seieren over Start på Aspmyra tirsdag.

Det ble en jevnspilt kamp med gode scoringsmuligheter til begge lag. Bodø/Glimt hadde ballen mest i 1. omgang, mens Start var farlig på dødballer og satte Glimt-forsvaret på et par prøver de ikke helt klarte å ordne opp i.

Det var en slik mulighet gjestene utnyttet til å ta ledelsen. Glenn Andersen fikk uhindret gå til værs inne i feltet på en corner. Nok en gang var Zlatko Tripic tilretteleggeren med sin presise innleggsfot.

Sørlendingene skulle ikke få gå til annen omgang i ledelse. I siste spilleminutt slo Abdurahim Laajab til da han fikk ballen i beina innenfor 16-meteren. Starts sisteskanse Håkon Opdal hadde taklet seg selv ut av målet, og Ibba fikk det lett da han scoret sitt tredje mål for sesongen.

Glimt-angriperne hadde ellers store problemer med avslutningene. Moustapha Ndiaye og Trond Olsen manglet begge det lille ekstra.

Laajab hadde derimot dagen, og med ti minutter igjen av kampen ble han matchvinner etter at Papa Alioune Ndiaye for annen gang hadde klart å ta seg ned til dødlinjen og lagt tilbake i feltet.

Selv takket tomålscoreren tilretteleggeren til begge målene for sin suksess.

– Målene er ferdigscora fra Badou (Ndiayes kallenavn), det er fantastisk gjort av ham, han bare serverer dem og jeg setter dem, sa en ydmyk tomålsscorer Laajab til TV 2 etter kampen.

– Jeg tvilte litt da vi havnet under, men gutta står på og jeg syns vi vinner fortjent i dag. Fortsetter vi sånn så tror jeg det kan bli bra.

(©NTB)