Deane avsluttet i Sarpsborg med seier

Sarpsborg 08 senket Lillestrøm på hjemmebane.

TOK FARVEL: Sarpsborg 08-trener Brian Deane fikk blomster etter sin siste kamp som trener for klubben. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg 08 - Lillestrøm 3-2:

I Sarpsborg ledet både vertenes Brian Deane og Lillestrøm-trener Magnus Haglund sine lag for siste gang. Den beste avskjeden fikk Deane da laget hans vant 3-2.

Avgjørelsen kom det siste kvarteret. Innbytter Bojan Zajic hadde akkurat misbrukt en enorm mulighet. På det påfølgende hjørnesparket fikk serberen igjen ballen. Som så mange ganger før skaffet han seg rom med en herlig skuddfinte, før han satte inn 2-1-målet.

Seks minutter senere dro Zajic seg fri på ny. Denne gang serverte han til Joachim Thomassen, som smelte ballen i krysset til 3-1. Et flott angrep og en flott avslutning.

Fire minutter etter reduserte formspilleren Palmi Rafn Palmasson for LSK. Men utligningen kom aldri, slik at det endte med 3-2 til Sarpsborg.

Deanes mannskap endte dermed på en fin 8.-plass i eliteserien, etter ti seirer, ti uavgjorte og ti tap.

For Haglund ble siste kamp som Lillestrøm-trener uten poeng. Men hans lag endte på 5.-plass, langt bedre enn hva de fleste hadde spådd for kanarifuglene. Kampen var også et farvel til den populære dommeren Per Ivar Staberg, som for siste gang ledet en eliteseriekamp. (©NTB)