Tilskuer kastet bananskall mot Richarlison

Det ble kastet en banan mot Richarlison da han feiret etter å ha scoret for Brasil i 5-1-seieren mot Tunisia i Paris tirsdag.

Vennskapskampen på Parc des Prince ble også midlertidig stanset i første omgang da publikum ble bedt om å slutte å peke mot de brasilianske spillerne med laserpenn.

– Dessverre ble en banan kastet på banen mot Richarlison, som scoret Brasils andre mål, tvitret det brasilianske fotballforbundet CBF etter kampen.

– En skam

Å kaste en banan inn på banen er å regne som en rasistisk handling. Medspiller Fred sparket det som synes å være en banen av banen mens laget feiret målet, viser en video som er publisert i sosiale medier.

Senere i samme video kan det se ut til at nok en banan blir kastet ned på banen fra tribunen. Før kampen poserte det brasilianske laget med et banner med antirasistisk budskap.

– Det er en skam. Det er vanskelig å se på slike bilder. Dessverre virker det som vi ikke kan endre folks tenkemåte, sa Brasils kaptein Thiago Silva etter kampen.

– Vet ikke hva jeg kunne gjort

Richarlison selv fikk det ikke med seg da det skjedde før senere.

– Jeg snakket om dette med Firmino, og sa at jeg tror Gud ikke tillot meg å se det, fordi ... Jeg vet ikke hva jeg kunne gjort i kampens hete. Jeg håper supporteren blir identifisert og straffet, sier Brasil-stjernen.

Han er ikke den eneste Brasil-stjernen som er blitt utsatt for grov rasisme den siste tiden.

– Det er tøft... du ser hva som skjedde med Vinicius Jr. nylig, og nå dette, inne på en arena. Måtte myndighetene finne ham og straffe ham. Kanskje hendelsen kan lære folk ikke å gjøre det, sier Richarlison.

Real Madrid-stjernen Vinicius Jr. var nylig offer for rasistiske tilrop fra Atlético-fansen.

(©NTB)