Thorstvedt med sitt første hat trick: – Det er helt sykt deilig

Kristian Thorstvedt med enorm kamp for Genk.

HAT TRICK-HELT: Kristian Thorstvedt briljerte for Genk torsdag. Foto: Kurt Desplenter
HAT TRICK-HELT: Kristian Thorstvedt briljerte for Genk torsdag. Foto: Kurt Desplenter

Kristian Thorstvedt sørget nesten på egen hånd for 4-0-seieren til Genk over Royal Antwerpen i det belgiske sluttspillet torsdag.

– Det er helt sykt deilig, og så i en så viktig kamp. Det er stort for meg. Jeg har aldri scoret hat trick før, så det smakte utrolig godt, sier Thorstvedt til NTB etter de tre målene mot torsdag.

Seieren gjør nemlig at Genk har sikret seg kvalifiseringsspill til Champions League neste sesong. Og dersom de vinner det belgiske sluttspillet, går de direkte til gruppespill.

Og de kan takke Thorstvedt for seieren torsdag, for nordmannen scoret de tre første målene til Genk:

* 1-0 lå i nettet like før pause. Thorstvedt fikk ballen i beina på 16 meter og plasserte den i lengste hjørnet.

– Nærmest som en pasning, sier Thorstvedt.

Enkelt

* 2-0 var et faktum like etter pause. Han kunne bare spasere ballen i mål fra fem meter etter at Antwerpen-keeper Jean Butez tapte en duell mot Paul Onuachu.

– Det enkleste målet jeg har scoret, noensinne.

* 3-0 og Thorstvedts tredje satt i nettet etter 64 minutter. Han fikk ball i bakrom av Onuachu og satte ballen i motsatt hjørne alene med keeper.

– Det var en scoring som var ganske ulik meg, men selvfølgelig utrolig deilig.

Cyriel Dessers fastsatte resultatet til 4-0 like før full tid, men det var rogalendingen som var den store snakkisen etter nok en glimrende kamp.

Høyt oppe

Thorstvedt har nå scoret sju mål på 29 kamper denne sesongen, og seks av dem har kommet siden 4. april, på de siste åtte kampene.

– Det er lang vei ned til jorda nå, sier han og ler på spørsmål om hvordan det er oppe på månen, etter hans sterke prestasjoner i det siste.

Genk har 41 poeng og er to poeng bak ledende Brugge i sluttspillet mellom de fire lagene som endte først i grunnserien. Brugge spiller senere torsdag og kan avgjøre gullduellen med seier over Anderlecht.

– Vi har allerede sikret oss andreplassen. Nå er presset på Club Brugge igjen. Vi ser kampen senere og se hva som skjer da, sier Thorstvedt ifølge voetbalprimeur.be.

Lykkes ikke det, får Genk sjansen når sluttspillet avsluttes søndag med bortekamp mot Brugge. Seier der vil sikre tittelen.

(©NTB)