TILBAKE: Elise Thorsnes er tilbake i Avaldsnes ved sesongstart. Sist hun var der, endte det med cupmesterskap. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
TILBAKE: Elise Thorsnes er tilbake i Avaldsnes ved sesongstart. Sist hun var der, endte det med cupmesterskap. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Thorsnes tilbake i Avaldsnes etter sesongslutt i Australia

Klubbfremtiden til landslagsprofilen er avklart.

Elise Thorsnes nyter nok en gang livet som proffspiller i australsk fotball, men når hun kommer hjem igjen til våren, blir Avaldsnes neste stoppested for spissen.

Det bekrefter Avaldsnes selv på sine nettsider 1. nyttårsdag.

Thorsnes spilte i rogalandsklubben fra 2015 til 2017 og scoret 35 mål på 70 kamper i serie og cup.

– Det er der jeg har trivdes best. Det er alltid action og masse fine folk rundt klubben. De har mange spennende unge spillere, som jeg har lyst til å bidra til at tar nye steg, sier Thorsnes til TV 2.

Toppserie-profilen skal først fullføre sin gjesteopptreden i Canberra United - en periode på totalt ti uker - før hun returnerer til Norge og Karmøy utover våren.

– Vi er veldig godt fornøyde med å få Elise tilbake til Avaldsnes i 2020. Det har vært et ønske over tid å få henne tilbake. Hun er en profil i norsk kvinnefotball, har internasjonal rutine og vet hva som kreves både på og utenfor banen, sier trener Lena Tyriberget.

Har ambisjoner om medalje i comebacket

Thorsnes ble både serie- og cupmester med LSK Kvinner sist sesong, men har ikke fått noe tilbud om å returnere dit etter Australia-oppholdet. Hun er i stedet del av en lang rekke profiler som har forlatt romerikingene etter suksessåret.

– Hun har en profil som passer inn i vår måte og spille på. Vi gleder oss til å få Elise på plass sammen med resten av laget når hun er ferdig med sesongen i Australia, sier Tyriberget.

Thorsnes får en drøy måned på seg fra serieslutt i Australia til seriestart i Norge og har ambisjonene i orden før returen til Haugalandet.

– Avaldsnes jobber fortsatt med spillere, men hvis vi klarer å beholde mesterparten så kan vi være med og kjempe om medalje. Det er jo det som har vært litt av utfordringen, det å holde på spillere slik at det blir kontinuitet, sier Thorsnes.

Forrige sesong ble Thorsnes nye klubb nummer fem, ti poeng bak Klepp på bronseplass og 16 poeng bak seriemesterne fra LSK.

Spissen står med 20 mål på 121 landskamper for Norge. Hun debuterte med flagget på brystet i 2007.

TV 2/NTB

Mer innhold fra TV 2