FØRSTE UTTAK: Moldes Jacob Karlstrøm før 4. runde i norgesmesterskapet i fotball mellom Molde og Odd på Aker stadion i Molde. Nå er han landslagskeeper. Foto: MARIUS SIMENSEN
FØRSTE UTTAK: Moldes Jacob Karlstrøm før 4. runde i norgesmesterskapet i fotball mellom Molde og Odd på Aker stadion i Molde. Nå er han landslagskeeper. Foto: MARIUS SIMENSEN

Tatt på sengen av Solbakken-beskjed: – Jeg visste ikke at det var uttak i dag

Jacob Karlstrøm (25) er ny i landslagstroppen.

– Jeg leste det på nettet. Uttaket kom som en overraskelse. Veldig fint å få beskjed, sier Molde-keeper Jacob Karlstrøm.

25-åringen er det «ukjente» navnet i Ståle Solbakkens landslagstropp til kampene mot Slovakia og Armenia i slutten av mars.

Det er første gang hans navn står i et landslagsuttak.

– Trodde du at du var aktuell?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg visste egentlig ikke at det var uttak i dag. Derfor var det ekstra overraskende, forteller han til TV 2 på telefon.

Hele troppen

Keepere: André Hansen, Jacob Karlstrøm, Ørjan Håskjold Nyland.

Forsvar: Kristoffer Ajer, Birger Meling, Marcus Holmgren Pedersen, Leo Skiri Østigård, Andreas Hanche-Olsen, Julian Ryerson, Stian Gregersen, Fredrik Bjørkan, Omar Elabdellaoui

Midtbane: Martin Ødegaard, Mathias Normann, Moi Elyounoussi, Fredrik Aursnes, Morten Thorsby, Ola Solbakken, Mats Møller Dæhli, Sander Berge

Angrep: Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Joshua King, Kristian Thorstvedt, Veton Berisha

Bråtveit skadet

Etter å ha stått i mål for Tromsø hele karrieren, gikk Karlstrøm til Molde i etterkant av forrige sesong. Det tror 25-åringen kan ha vært et sjakktrekk med tanke på landslagsplass.

– Jeg tenkte at det kanskje var større muligheter for landslagsplass i Molde, men ikke noe mer enn det.

De to andre uttatte keeperne er Rosenborgs André Hansen og Reading-keeper Ørjan Håskjold Nyland.

Landslagssjef Ståle Solbakken sa dette om keeperuttaket under tirsdagens pressekonferanse:

– Nå har vi en vanskelig keepersituasjon. Vi har fått sterk indikasjon på at Ørjan (Håskjold Nyland) får kamper i Reading. I tillegg har vi André (Hansen), og så er (Per Kristian) Bråtveit skadet. Da endte vi på «The Molde Man». Han er ny, og (Frode) Grodås vil teste skuddfoten på han, gliste Ståle Solbakken.

SJEFEN SJØL: Landslagstrener Ståle Solbakken blir intervjuet av TV 2 i etterkant av uttaket. Foto: Håkon Mosvold Larsen
SJEFEN SJØL: Landslagstrener Ståle Solbakken blir intervjuet av TV 2 i etterkant av uttaket. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Hertha Berlins Rune Almenning Jarstein er satt ut av spill i lang tid grunnet sykdom.

Tviler på spilletid

Karlstrøm stod i mål under cupseieren over Odd forrige søndag. Men om det blir spilletid på landslaget er sisteskansen heller tvilende til.

– Målvaktene som er tatt ut er gode. Jeg må prøve å vise meg frem, selv om jeg mest sannsynlig er tiltenkt en rolle som tredjekeeper, innrømmer han.

– Hva betyr et landslagsuttak for deg?

– Personlig får jeg mer selvtillit. Tydeligvis funket ganske bra det jeg har gjort fram til nå.