Sverige-sjefen forlot intervju: – Dere snakker dritt

Landslagssjef Janne Andersson skapte overskrifter etter raseriutbrudd mot reporter. Nå kaller forbundet inn til pressekonferanse.

Sverige - Aserbajdsjan 5-0

Se frisparkperlen i videovinduet!

Sveriges fotballforbund kaller tirsdag inn til pressekonferanse med landslagssjef Janne Andersson

Det skjer etter at landslagssjefen har fått sterk kritikk etter et intervju i etterkant av svenskenes 5-0-seier over Azerbajdsjan.

I Viaplay-intervjuet gikk Andersson i strupen på den svenske TV-eksperten Bojan Djordjic, som har en fortid i klubber som Manchester United, Røde Stjerne og AIK.

– Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, sa Andersson til Viaplay, gjengitt av Expressen.

REAGERTE: Janne Andersson satte ikke pris på spørsmålet til Bojan Djordjic, som jobber som fotballekspert hos svenske Viaplay. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN
REAGERTE: Janne Andersson satte ikke pris på spørsmålet til Bojan Djordjic, som jobber som fotballekspert hos svenske Viaplay. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Så forlot Sverige-sjefen intervjuet.

Djordjic ville vite hvorfor Jesper Karlsson ikke fikk mer spilletid i de to EM-kvalifiseringskampene denne samlingen. Karlsson slapp ikke til mot Belgia, før han kom inn i sluttminuttene mandag.

Da vartet AZ Alkmaar-spilleren opp med en frisparkperle.

– Jesper gjør det kjempebra. Så kan vi holde på å diskutere hele natten jævla natten hvem som skal spille, svarte Andersson.

– Hvem skal ikke spille? Jeg tar ut elleveren. Unnskyld meg, men som landslagssjef kan jeg gjøre hva faen jeg vil. Jeg orker ikke dette maset, sa landslagssjefen.

I etterkant har Djordjic kommet med et krav om en unnskyldning fra landslagssjef Andersson, skriver Expressen.

Emil Forsberg scoret først etter 37 minutter. Leipzig-profilen dro med seg ballen inn i 16-meteren og avsluttet i hjørnet. Etter mye press fikk vertene en til scoring etter en drøy time. Alexander Isak la ballen inn i feltet, der Bahlul Mustafazade var uheldig og satte ballen i eget mål.

Med ti minutter igjen satte Viktor Gyökeres ballen i nærmest åpent mål, før Jesper Karlsson scoret på et flott frispark på to minutter før slutt.

Bare sekunder senere la Manchester United-angriper Anthony Elanga på til 5-0. Dermed tok svenskene sin første trepoenger i EM-kvalifiseringen. De tapte 0-3 for Belgia i den første kampen.

Sammendrag: Sverige - Aserbajdsjan 5-0

Zlatan Ibrahimovic var ikke i Sveriges tropp mandag grunnet en skadekjenning. Veteranspissen fikk et kvarter i tapet for Belgia.

I den andre kampen i gruppe F vendte Østerrike nederlag til 2-1-seier over Estland. Michael Gregoritsch ble matchvinner etter 88 minutter.

Neste kamp for Sverige i EM-kvalifiseringen er mot Østerrike på bortebane i juni.