Sverige ødela festen for Ronaldo i Madeira-returen

Cristiano Ronaldo scoret på hjemstedet Madeira, men fikk ikke den hjemkomsten han hadde ønsket seg da Portugal tapte 2-3 mot Sverige i en landskamp tirsdag.

Real Madrid-stjernen spilte sin 138. landskamp da Portugal skulle feire EM-triumfen i 2016 med å spille en vennskapskamp mot Sverige på Madeira.

Øya hvor Ronaldo ble født i 1985, og som han forlot som 12-åring.

Ikke uventet var det Ronaldo som ga Portugal ledelsen da han scoret etter 18 minutter i sin første landskamp på Madeira.

Se hvordan Sverige ødela festen for Ronaldo i Sportsnyhetene øverst!

Et selvmål av Andreas Granqvist sørget for at portugiserne ledet 2-0 til pause på hjemmebane.

I andre omgang kom imidlertid svenskene tilbake takket være Krasnodar-kantspilleren Viktor Claesson. 25-åringen scoret to mål med et drøyt kvarters mellomrom.

Et selvmål av Joao Cancelo på overtid sikret Sverige en 3-2-seier.

– Det var virkelig imponerende, sa fotballekspert Anders Andersson i TV 4 etter Sveriges snuoperasjon.

Janne Andersson skiftet ut ti spillere fra elleveren som slo Hviterussland 4-0 i lørdagens VM-kvalifiseringskamp, uten at det svekket Sverige til slutt.

– Fantastisk morsomt. Vi gjør en fantastisk første omgang, men Portugal leder 2-0. Jeg synes at vi vinner fortjent med tanke på sjansene vi skapte. Alle løp alt de kunne. Det var så taktisk og disiplinert gjennomført. Alle spillerne gjorde en kjempekamp, sa Sveriges landslagstrener Janne Andersson til C More etter den fantastiske snuoperasjonen.

Fernando Santos, landslagssjef for Portugal, ville ikke være noe dårligere og eksperimenterte like friskt, uten hell. Kun Ronaldo var igjen fra laget som startet i 3-0-seieren mot Ungarn i helgen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2